Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών!

Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών! Facebook Twitter
2
Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών! Facebook Twitter
Μιλάμε για δύο από τους πιο ισχυρούς πυγμάχους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, οι οποίοι πρόκειται να αναμετρηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, στην T-Mobile arena, του Las Vegas: Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin.

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από την επική μάχη μεταξύ του σταρ της πυγμαχίας Floyd Mayweather Jr. και του πρωταθλητή των Μεικτών Πολεμικών Τεχνών Conor McGregor. Πρόκειται για ένα event που ως γνωστόν προκάλεσε αρκετό ντόρο σε τηλεοπτικά δίκτυα και social media. Για αρκετό καιρό οι δύο αθλητές έπαιζαν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι άριστα, με διαρκείς προσβολές και προκλήσεις του ενός προς τον άλλο, με αποτέλεσμα να δίνουν και να παίρνουν οι προβλέψεις και οι διαδικτυακοί καυγάδες και φυσικά τα στοιχήματα υπέρ του ενός ή του άλλου να ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς. Η κορύφωση του ενδιαφέροντος ήρθε φυσικά το βράδυ της μάχης. Τα Pay per View έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού έφτασαν τα 6.5 εκατομύρια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του αγώνα Mayweather vs Pacquiao που ήταν τα 4.6 εκατομμύρια. Τελικά, οι δύο αθλητές πρόσφεραν όμορφο θέαμα ανταμείβοντας τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα αλλά και τα εκατομύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. O Mayweather με άψογη τακτική κέρδισε τον αγώνα αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον McGregor, ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα. Και γιατί να μη χαμογελά άλλωστε, αφού οι δύο αθλητές αποχώρησαν τρισευτυχισμένοι με τον νικητή να κέρδιζει περισσότερα από 300 εκατομμύρια και τον Ιρλανδό κάπου στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών! Facebook Twitter
Τα Pay per View του αγώνα Mayweather vs. McGregor έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού έφτασαν τα 6.5 εκατομύρια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του αγώνα Mayweather vs Pacquiao που ήταν τα 4.6 εκατομμύρια.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει όλα τα φόντα να παρουσιάσει δύο πυγμάχους βγαλμένους από άλλη εποχή, τότε που μιλούσαν οι γροθιές και η ψυχή πάνω στο ρινγκ. Γι'αυτό άλλωστε και στο διαφημιστικό σποτ του αγώνα εμφανίζονται οι δύο αθλητές σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα τη δεκαετία του 1930.

Την ώρα που ο θόρυβος γύρω από το event έχει αρχίσει ήδη να κοπάζει, αυτό που μένει, εκτός από τα αμύθητα ποσά που αποκόμισαν οι δύο αθλητές, είναι το μεγάλο όφελος για ολόκληρο το χώρο των μαχητικών αθλημάτων αφού όλο το event ήταν κάτι πρωτόγνωρο που όμοιό του δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ωστόσο μεγάλος κέρδισμένος βγήκε και το ίδιο το άθλημα της πυγμαχίας αφού οι δύο μαχητές κατάφεραν μέσω του συγκεκριμένου αγώνα να μυήσουν στο μαγικό της κόσμο πολλούς θεατές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε δεν είχαν ξαναπαρακολουθήσει ποτέ κάποιον αγώνα είτε η μόνη επαφή που είχαν με το σπορ ήταν μέσα από τις μάχες του Sylvester Stalone στην ταινία Rocky.

Όσο όμως ολόκληρος ο πλανήτης ασχολούνταν με τη μάχη των δύο σούπερσταρ, υπήρχαν πολλοί φανατικοί οπαδοί της πυγμαχίας που έβλεπαν με αρνητική ματιά το συγκεκριμένο αγώνα. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που αρνήθηκαν να τον παρακολουθήσουν. Πολλοί εξ αυτών χαρακτήρισαν το event παρωδία, αφού θεώρησαν πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ και τίποτα παραπάνω. Ωστόσο υπήρχαν και πολλοί οι οποίοι είχαν μία πιο θετική ματιά και δεν αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Για τους τελευταίους βέβαια ο αγώνας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ευχάριστο διάλειμμα που θα μετρίαζε την αναμονή τους για τη μητέρα των μαχών, το Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin.

Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών! Facebook Twitter
Ο αγώνας πρόβλέπεται ιδιαίτερα θεαματικός αφού κανείς από τους δύο πυγμάχους δεν συνηθίζει να κάνει πίσω, ενώ τα χτυπήματα και των δύο θεωρούνται θανατηφόρα.

Όταν αναφερόμαστε φυσικά σε αυτούς, μιλάμε για δύο από τους πιο ισχυρούς πυγμάχους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, οι οποίοι πρόκειται να αναμετρηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, στην T-Mobile arena, του Las Vegas. Ο μεξικανός Saul Canelo Alvarez, αποτελεί ίσως τον πιο ελκυστικό πυγμάχο για το κοινό αυτή τη στιγμή. Έχει πλούσια καριέρα αφού αν και μόλις εικοσιεπτά χρονών έχει αναδειχθεί ήδη τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες κιλών. Αγωνίζεται επαγγελματικά από την ηλικία των δεκαπέντε χρονών και έχει καταφέρει να μετρά ένα ρεκόρ 49 νικών, μίας ήττας και μίας ισοπαλίας, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα στον κόσμο της πυγμαχίας. Από την άλλη ο Gennady Golovkin με καταγωγή από το Καζακστάν, αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των ρινγκ. Έχει τεράστιο ερασιτεχνικό background αφού έχει δώσει περισσότερους από 300 αγώνες σαν ερασιτέχνης. Έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και ασημένιος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Ως επαγγελματίας μετρά ένα απίστευτο ρεκόρ 37 νικών με 33 νοκάουτ, ενώ δεν έχει ηττηθεί, ούτε έχει πέσει νοκ-ντάουν ποτέ! Μάλιστα το ίδιο ρεκόρ κατείχε και ο θρυλικός Mike Tyson πρωτού πραγματοποιήσει την πρώτη ήττα της καριέρας του. Κάποιοι κατηγορούν τον Golovkin πως έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες του απέναντι σε πυγμάχους κατώτερης κλάσης, όμως την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες πως είναι πολλοί οι πρωταθλητές που τον αποφεύγουν και τρέμουν στην ιδέα να αναμετρηθούν μαζί του. Μία ματιά στα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και περιέχουν highlights από τις αναμετρήσεις των δύο πυγμάχων είναι αρκετά για να πείσουν οποιονδήποτε για τις ικανότητες και των δύο.

 

Στις μέρες μας συνηθίζεται οι πυγμάχοι να προσβάλλουν, να βρίζουν ο ένας τον άλλο και να δημιουργούν ένα πολεμικό κλίμα στις συνεντεύξεις και τις συναντήσεις που έχουν πριν από κάποια αναμέτρηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Σήμερα, οι πυγμάχοι βλέπουν το άθλημα σαν business και τρόπο να βγάλουν χρήμα με όσο το δυνατότερο «ανώδυνο» τρόπο, οι διοργανωτές του αγώνα έχουν βάλει στόχο να ξαναδώσουν, μέσα από τη συγκεκριμένη μάχη, στην επαγγελματική πυγμαχία κάτι από τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει όλα τα φόντα να παρουσιάσει δύο πυγμάχους βγαλμένους από άλλη εποχή, τότε που μιλούσαν οι γροθιές και η ψυχή πάνω στο ρινγκ. Γι' αυτό άλλωστε και στο διαφημιστικό σποτ του αγώνα εμφανίζονται οι δύο αθλητές σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα τη δεκαετία του 1930. Ντυμένοι με ρούχα εκείνης της δεκαετίας, οι θαμώνες ενός γυμναστηρίου βγαλμένου από άλλη εποχή, παρακολουθούν με αγωνία τους δύο πυγμάχους να εισέρχονται στο χώρο και μετά από λίγο να ανεβαίνουν στο ρινγκ φορώντας παλιά σορτσάκια και φθαρμένα γάντια, όντας έτοιμοι να διασταυρώσουν τις γροθιές τους.

Ξεχάστε τον αγώνα Mayweather vs. McGregor, αυτή είναι η μητέρα όλων των μαχών! Facebook Twitter
Είναι τόσα πολλά τα προσόντα του καθενός που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς την έκβαση του.

Οι δύο πυγμάχοι είναι ιδανικοί για μια καμπάνια αυτού του είδους αφού καθόλη τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν υπάρξει ιδιαίτερα ευγενικοί απέναντι στους αντιπάλους τους και το μόνο προσόν που τους αρέσει να προβάλλουν είναι η αθλητικότητά τους και η τεράστια ικανότητα και το ταλέντο που τους διακατέχει. Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι πρωταθλητές των ημερών μας συνηθίζουν να προβάλλουν τα ακριβά αμάξια και τον πλούτο τους στα social media αυτοί οι δύο επιλέγουν να κρατούν ένα ταπεινό προφίλ και να αποδεικνύουν ότι η ουσία του αθλήματος είναι ακόμα οι γροθιές που ανταλλάσουν μέσα στο ρινγκ. Αυτό το κλίμα επικρατεί μέχρι στιγμής και σε συνεντεύξεις και κοινές εμφανίσεις έχουν λάβει χώρα ως τώρα.

Ο αγώνας πρόβλέπεται ιδιαίτερα θεαματικός αφού κανείς από τους δύο πυγμάχους δεν συνηθίζει να κάνει πίσω, ενώ τα χτυπήματα και των δύο θεωρούνται θανατηφόρα. Είναι τόσα πολλά τα προσόντα του καθενός που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς την έκβαση του. Αυτό που μπορεί να πει όμως κάποιος με σιγουριά είναι πως είτε κάποιος παρακολούθησε για πρώτη φορά αγώνα πυγμαχίας μόλις πριν από μία εβδομάδα είτε είναι εδώ και καιρό φανατικός με το άθλημα, αξίζει σε δύο εβδομάδες από τώρα να υποστεί ένα ακόμη ξενύχτι για να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη μάχη.

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η τρίτη φωτογραφία άνετα θα μπορούσε να αποτελεί αφίσα μπουζουκομάγαζου στην παραλιακή...! (Υπαρκτό παράδειγμα):http://guestlist.gr/site/wp-content/uploads/bfi_thumb/14484895_744050492399673_929371891735889074_n-my4fp5hvp9esyl7jyz57htoonv4h2nhftyimzrsxno.png