MEGA: Με ζωντανό πρόγραμμα κάθε απόγευμα επ' αόριστον - Τι σημαίνει αυτό για το κανάλι

MEGA: Με ζωντανό πρόγραμμα κάθε απόγευμα επ' αόριστον - Τι σημαίνει αυτό για το κανάλι Facebook Twitter
Εκείνο που επιχειρείται να γίνει σαφές με τα δελτία τα οποία θα συνεχιστούν επ' αόριστον είναι ότι πλέον το κανάλι βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη των δημοσιογράφων του σταθμού. Φωτο: Συμέλα Παντζαρτζή / AΠΕ ΜΠΕ
0

Την προηγούμενη Πέμπτη το MEGA, μετά από μήνες αφωνίας, έβγαλε στον αέρα ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να ακουστούν οι φωνές των εργαζομένων που λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, ενημερώθηκαν ότι το κανάλι δεν θα διεκδικούσε μία από τις 7 τηλεοπτικές άδειες. 

Πλέον και όπως έχει γίνει γνωστό αυτά τα δελτία ειδήσεων θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση στις 19.50. Όπως εξήγησαν εργαζόμενοι του καναλιού στο LIFO.gr είναι μία τελευταία προσπάθεια «να δείξουμε στον κόσμο ποιο πραγματικά είναι το Mega και να αναδείξουμε το πρόβλημα ως προς τους υπεύθυνους».

Κατά τις ίδιες πηγές, στόχος δεν είναι το κανάλι να μετατραπεί σε ένα βήμα πολεμικής εναντίον των μετόχων, ασχέτως των σοβαρών ευθυνών τους, αλλά να βρεθεί βιώσιμη εναλλακτική. Μάλιστα, από την πλευρά των εργαζομένων θεωρείται έστω και μικρή η νίκη της επικοινωνίας της ΕΣΗΕΑ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ).

Η εναλλακτική της πτώχευσης εξακολουθεί να ισχύει, ωστόσο -όπως εξηγούν παλαιότεροι διοικητικοί κύκλοι του καναλιού- αυτό το σενάριο δεν επιλέχθηκε ποτέ από κανέναν από τους μετόχους και ακόμη κι αυτό κάτι λέει...

Το θετικό, κατά άλλους, είναι ότι σ' αυτή την απόπειρα μετάδοσης δελτίων μετά από καιρό, στα γραφεία τους επέστρεψαν ακόμη και συντάκτες που είχαν το κανάλι ξεγραμμένο, προφανώς αντιλαμβανόμενοι πώς δίνεται μία μάχη που μπορεί να είναι και η τελευταία.

Εκείνο που επιχειρείται να γίνει σαφές με τα δελτία τα οποία θα συνεχιστούν επ' αόριστον είναι ότι πλέον το κανάλι βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη των δημοσιογράφων του σταθμού (αλλά όχι σίγουρα εκείνων που είχαν σφραγίσει αρνητικά την πολιτική δελτίων του Mega...) και ότι όσο δεν κρίνεται απαραίτητο, σε καμία περίπτωση δεν θα υιοθετηθούν ακραίες φωνές, θέσεις και χαρακτηρισμοί. 

MEGA: Με ζωντανό πρόγραμμα κάθε απόγευμα επ' αόριστον - Τι σημαίνει αυτό για το κανάλι Facebook Twitter
Φωτο: Eurokinissi

Ωστόσο, και πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, το ερώτημα είναι ένα: υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να μείνει ανοιχτό και σε λειτουργία το Mega; Μερικές απαντήσεις: 

- Ναι, αν υπάρξει πρωτοβουλία από τρίτο μέτοχο να έρθει σε επαφή με τις τράπεζες, να κάνει δημόσια προσφορά για τις μετοχές της Τηλέτυπος και να κινήσει διαδικασίες συμφωνιών. Βάσει νόμου, η άδεια που δεν διεκδικήθηκε μπορεί να προκηρυχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εφ' όσον υπάρξει αίτημα διεκδίκησης και εφ' όσον ο ενδιαφερόμενος μέτοχος καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκ. ευρώ.  

- Ο χρόνος χάθηκε, η προθεσμία έληξε, οι φάκελλοι των σταθμών που υπέβαλαν αίτημα ανοίγονται από το ΕΣΡ αύριο Τρίτη. Σε τι μπορεί να ελπίζει το κανάλι; Στις θεματικές άδειες, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν μετά τον διαγωνισμό που αφορά τις άδειες γενικού περιεχομένου. 

- Η εναλλακτική της πτώχευσης εξακολουθεί να ισχύει, ωστόσο -όπως εξηγούν παλαιότεροι διοικητικοί κύκλοι του καναλιού- αυτό το σενάριο δεν επιλέχθηκε ποτέ από κανέναν από τους μετόχους και ακόμη κι αυτό κάτι λέει...

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ