Η ζωή του Πάολο Κοέλιο στην οθόνη

Η ζωή του Πάολο Κοέλιο στην οθόνη Facebook Twitter
0

Η ζωή του Πάολο Κοέλιο στην οθόνη Facebook Twitter

 

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος -με πρόσβαση σε αυτό που λέγεται βιβλίο/βιβλιοθήκη- που να μην γνωρίζει τον Πάολο Κοέλιο. Είναι κάτι σαν τη Madonna της σύγχρονης λογοτεχνίας (…είναι και ο αγαπημένος της συγγραφέας άλλωστε). Έχει εκδοθεί σε περισσότερες από 150 χώρες, μεταφραστεί σε 80 (!) γλώσσες, με μία προσωπική συλλογή 30 τίτλων που αθροιστικά μετράνε πάνω από 165 εκατομμύρια πωλήσεις… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λέγεται ότι είναι ο μόνος εν ζωή συγγραφέας που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες γλώσσες ακόμα και από τον Σαίξπηρ. Το σίγουρο είναι, ότι ο Βραζιλιάνος αποτελεί μια επιρροή και ένα καμάρι για τους ομόεθνούς του, όπως και ότι κατάφερε για πολλούς να βάλει την χώρα της σάμπας στο χάρτη του εμπορικού βιβλίου, έξω από καρναβάλια και ποδόσφαιρο…

Για όλους αυτούς που έχουν ταξιδέψει με τα βιβλία του, χωρίς απαραίτητα να παρακολουθούν την κάθε νέα του δουλειά, που τον έχουν περισσότερο ή λιγότερο αγαπήσει με τον Αλχημιστή, το Ημερολόγιο ενός Μάγου ή το Οι εξομολογήσεις του προσκυνητή, αυτή η ταινία θα αποκτήσει ένα άλλο ενδιαφέρον. Γιατί ο Κοέλιο, τελικά, έχει ως περσόνα, περισσότερο ενδιαφέρον και από τα βιβλία του. Γιατί η πορεία που έκανε από τα ανήσυχα 60s μέχρι και το σήμερα της παγκόσμιας αναγνώρισης, αποτελεί ίσως την πιο ανατρεπτική ιστορία που μπορεί να μην έγραψε αλλά σίγουρα έζησε για να τον κάνει αυτό που έγινε σήμερα.

Η ζωή του Πάολο Κοέλιο στην οθόνη Facebook Twitter

Από μικρός ήθελε να γίνει συγγραφέας. Από μικρός ήρθε σε κόντρα με τους γονείς του και ειδικά με τον ορθολογιστή μηχανικό πατέρα που τελικά θα τον κλείσει σε ψυχιατρείο στην ευαίσθητη ηλικία των 17 για να κάνει θεραπεία με ηλεκτροσοκ ώστε το παιδί να «γλιτώσει»… Θα προσπαθήσει να αποδράσει κάποιες φορές για να βγει τελικά μετά από 3 χρόνια. Αρχικά, θα εγκαταλείψει το όνειρο του συγγραφέα και θα γραφτεί, χάριν των γονιών του,  στη Νομική, αλλά δεν θα αντέξει για πολύ. Μετά από ένα χρόνο μόλις θα αφήσει πίσω του το πανεπιστήμιο για να ζήσει ως χίπις. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, ο ανήσυχος Πάολο, θα ταξιδέψει πολύ, θα ζήσει τη φρενίτιδα των ναρκωτικών και της γενικότερης επανάστασης προς την καθεστηκυία τάξη και θα δοκιμάσει να κάνει πολλά: θα γίνει στιχουργός, ηθοποιός, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας. Καθοριστική στιγμή θα είναι και η φυλάκιση από τη δικτατορία καθότι οι στίχοι του, θεωρούνται ύποπτοι και επικίνδυνοι από το καθεστώς.

To Paulo Coelho's Best Story από τον σκηνοθέτη Daniel Augusto, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στις 21.00 στον ΟΤΕ TV, ακολουθεί τη ζωή του Πάολο Κοέλιο από το ψυχιατρείο στο Πάνθεον των εμπορικότερων συγγραφέων

Από την στιχουργική, ο Κοέλιο θα μπορούσε να ζήσει μια άνετη ζωή καθότι είχε κάνει ήδη όνομα στη Ροκ ν’ Ρολ σκηνή της χώρας του (η συνεργασία του με το διάσημο μουσικό Ραούλ Σέισας είχε ως αποτέλεσμα κλασικά πλέον κομμάτια για το βραζιλιάνικο ροκ), αλλά το όνειρό του παρέμενε η συγγραφή βιβλίων. Ένα όνειρο που τελικά έγινε πραγματικότητα γιατί όπως ο ίδιος έχει γράψει χαρακτηριστικά στον Αλχημιστή «Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις.». 

Αυτή τη διαδρομή, θα παρακολουθήσετε στην ταινία «Paulo Coelho's Best Story», από τον σκηνοθέτη Daniel Augusto, σε σενάριο της Carolina Kotscho και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Júlio Andrade, Ravel Andrade και Fabiana Gugli. Αρκεί να μείνετε συντονισμένοι με το κανάλι OTE CINEMA, στον ΟΤΕ TV για την πρεμιέρα της ταινίας, αυτή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 21:00.   

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ