«Παιδί» του Τραμπ η φετινή Miss USA;

«Παιδί» του Τραμπ η φετινή Miss USA; Facebook Twitter
H 25χρονη, Kára McCullough κατάφερε όχι μόνο να διχάσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς, αλλά και να φέρει την πολιτική σε ένα πεδίο που σχεδόν ποτέ δεν είχε θέση: στα καλλιστεία.
0

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από την ανάδειξη της σε Miss USA 2017 και η σκληρή κριτική για την 25χρονη, Kára McCullough άρχισε και κάνει τον γύρο των social media. Αφορμή οι περί φεμινισμού δηλώσεις της και η απάντησή της -στις γνωστές ερωτήσεις...κρίσεως που γίνονται σε τέτοιους αναχρονιστικούς διαγωνισμούς- και σε ερώτηση που αφορούσε το αν η υγεία είναι προνόμιο ή δικαίωμα. 

Αρχικά, η απάντηση το ότι δεν θεωρεί εαυτόν φεμινίστρια, φαίνεται ότι πήρε άφεση αμαρτιών από δημοσιογράφους και social media, με την έννοια ότι η 25χρονη πυρηνική χημικός ίσως να εννοούσε ότι πιστεύει ακράδαντα στην ισότητα των φύλων, οπότε δεν ενδιαφέρεται για ακτιβιστικές δράσεις και τα παρελκόμενά τους. Όμως, η περί υγείας απάντηση, στην Αμερική του Τραμπ με το Obamacare σε πλήρη αποδόμηση, η απάντηση της φαίνεται όχι μόνο ότι ξένισε πολλούς, αλλά και ότι άρχισαν να ψάχνουν το παρελθόν και τις τοποθετήσεις της. 

Όταν τις απόψεις της υπερασπίστηκε ανοιχτά το LifeZette, ένα συντηρητικών απόψεων πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο διευθύνει η Laura Ingraham, όχι μόνο λύθηκαν διάφορες απορίες για το τι ακριβώς -και κυρίως γιατί- είπε η νεαρή εστεμμένη, αλλά δημιουργήθηκαν ακόμη και συνειρμοί για τον ρόλο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, παλιού "αφεντικού" του θεσμού των Καλλιστείων. 

Tο πιο προβληματικό σημείο δεν αφορά τη δήλωση της Miss Usa για τον φεμινισμό, ούτε καν για την υγεία, αλλά τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε τις απόψεις της, χωρίς το παραμικρό δίλημμα και προβληματισμό για αυτά που βιώνουν σήμερα οι ΗΠΑ.

"Η Αριστερά πάντα είχε μια βαθιά αγάπη για την πολυφωνία, εκτός κι αν οι πολιτικές απόψεις των άλλων δεν ταιριάζουν με αυτές των αριστερών", έγραψε το LifeZette και αμέσως μετά ήρθε η υποστήριξη από το επίσης αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό δίκτυο FOX με τη γνωστή αμερικανίδα αρθρογράφο Kristin Tate να πλέξει το εγκώμιο της McCullough, αποκαλώντας την αναζωογονητική πνοή στον χώρο του θεάματος, της επιστήμης και της πραγματικής πολυφωνίας... Η συγκεκριμένη εστίαζε στο γεγονός ότι επρόκειτο για μία μορφωμένη Αφροαμερικανή, η οποία έκανε τη διαφορά, έχοντας το θάρρος της γνώμης της. "Πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τους φεμινιστές επιτίθενται τώρα σ' αυτή τη γενναία κοπέλα, επειδή είχε το κουράγιο να μη συμφωνήσει με τη ρητορική τους", παρατήρησε η δημοσιογράφος. 

Εν τω μεταξύ και ενώ το Twitter σχολίαζε το οξύμωρο του πράγματος να είναι κάποιος Αφροαμερικανός και συντηρητικών απόψεων στην Αμερική που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως παρατηρεί η αρθρογράφος του Bustle.com, Amanda Richards, το πιο προβληματικό σημείο δεν αφορά τη δήλωση της Miss Usa για τον φεμινισμό, ούτε καν για την υγεία, αλλά τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε τις απόψεις της, χωρίς το παραμικρό δίλημμα και προβληματισμό για αυτά που βιώνουν σήμερα οι ΗΠΑ. 

«Παιδί» του Τραμπ η φετινή Miss USA; Facebook Twitter
Tο οξύμωρο του πράγματος να είναι κάποιος Αφροαμερικανός και συντηρητικών απόψεων στην Αμερική που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια σε άρθρο της επισημαίνει ότι καλά κάνει και δεν αισθάνεται φεμινίστρια, γιατί ο φεμινισμός υποστηρίζει και κορίτσια όπως εκείνη, ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν τα όνειρά τους ξεπερνώντας εμπόδια. Μελετημένη ή όχι η απάντηση της, όπως παρατηρεί η Washington Post, κατάφερε όχι μόνο να διχάσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς, αλλά και να φέρει την πολιτική σε ένα πεδίο που σχεδόν ποτέ δεν είχε θέση: στα καλλιστεία. Όπως παρατηρούν τα ξένα ΜΜΕ αυτό θα μπορούσε να μην είναι απαραιτήτως κακό. Ωστόσο, είναι η περίοδος που διανύει η Αμερική ταραγμένη και μοιάζει κάπως ύποπτο που μία πανάκριβη, πλην ανάλαφρη διοργάνωση μετατρέπεται σε ακόμη ένα εφόδιο στήριξης της εικόνας του Τραμπ...

Με στοιχεία από The Cut, Washington Post, Bustle.com

Πρόσωπα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ