TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Η αποστολή του κλόουν Αλούς και δύο ακόμα όψεις από τη ζωή στη Ράφα

Η αποστολή του κλόουν Αλούς και δύο ακόμα όψεις από τη ζωή στη Ράφα, όπου έχουν βρει ύστατο καταφύγιο 1, 5 εκατ. Παλαιστίνιοι
 

Η αιγυπτιακή ιντερνετική εφημερίδα Mada Masr παρουσιάζει τρία βίντεο του συνεργάτη της Ali Dola γυρισμένα τον περασμένο Μάρτη και τον Απρίλη

 

Ο κλόουν Αλούς και δύο ακόμα βίντεο από τη ζωή στη Ράφα Facebook Twitter
© Fb Alaa Miqdad (κλόουν θείος Alloush)


 

Καθώς οι κάτοικοι της Γάζας υποδέχονται το Eid al-Fitr [μουσουλμανική γιορτή που συμβολίζει το τέλος του Ραμαζανιού -σ.σ.], ο Alaa Miqdad πηγαίνει την παράσταση κλόουν με τον θείο Alloush στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων στη Ράφα, σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα μέσα σε δύσκολες συνθήκες, έξι μήνες μετά την ανελέητη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα. Σε αυτό το βίντεο, ο Miqdad μιλάει στο Mada Masr για την ανθεκτικότητα μιας ζωής που έχει οδηγό την ελπίδα.
Mada Masr


Η αποστολή του κλόουν Αλούς και δύο ακόμα όψεις από τη ζωή στη Ράφα Facebook Twitter
© Fb Alaa Miqdad (κλόουν θείος Alloush)


 

Η Παλαιστίνια Najah Ayash, ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών και φεμινίστρια ακτιβίστρια, καλωσορίζει το Mada Masr στην κοινοτική κουζίνα που δημιούργησε για να βοηθήσει στην απασχόληση και τη σίτιση του αυξανόμενου πληθυσμού των εκτοπισμένων της Ράφα.

Mada Masr


 


Η Fatma Abu Zayd ήταν επτά μηνών έγκυος και κοιμόταν όταν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ανατίναξαν την πόρτα του διαμερίσματός της στην πόλη της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο. 'Ετσι η Φάτμα, ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν. Η οικογένεια αυτή τη στιγμή διαμένει σε μια σκηνή στη Ράφα, όπου η Φάτμα υποδέχτηκε το Mada Masr την ώρα που φρόντιζε το αυτοσχέδιο σπίτι της για να μας μιλήσει για το πώς έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι της, την Eileen, κάτω από αδιανόητες συνθήκες.

Mada Masr


 


 

Mada Masr

Είμαστε ένας οργανισμός μέσων ενημέρωσης με έδρα την Αίγυπτο που ενδιαφέρεται για την παραγωγή έξυπνης και ελκυστικής δημοσιογραφίας, και γενικότερα για την επανεξέταση του ρόλου των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με το κοινό τους.

Mada είναι η αραβική λέξη για το εύρος ή το πεδίο εφαρμογής, το οποίο είναι το πεδίο κάλυψης που θέλουμε να διαμορφώσουμε και να αναδιαμορφώσουμε. Είναι επίσης μια παλιά λέξη για την εγκοπή που συγκρατεί την πέτρα ενός πολύτιμου λίθου για να κουμπώνει - ένα σύμβολο για τη θέση που οφείλεις να παίρνεις.

Το Mada γεννήθηκε μέσα από την κρίση του 2013, όταν μια ομάδα δημοσιογράφων έχασαν τις δουλειές τους σε έναν οργανισμό μέσων ενημέρωσης, ο οποίος επικαλέστηκε οικονομική κρίση, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον στην Αίγυπτο. Γεννήθηκε επίσης ως κάτι αναπόφευκτο, για να εξασφαλίσει μια στέγη για μια εξαρθρωμένη πρακτική ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που δεν επιβίωνε στους κύριους οργανισμούς.

Ξεκινήσαμε την εκδοσή μας στις 30 Ιουνίου 2013, εν μέσω των λαϊκών διαδηλώσεων και της επακόλουθης πολιτικής πόλωσης. Σε μια εποχή που η Αίγυπτος ήταν διαιρεμένη γύρω από έντονες διαχωριστικές γραμμές, μπήκαμε στο παιχνίδι με μια διαφορετική πρόταση: να παραμείνουμε πιστοί στην πρακτική μας, παρέχοντας μια δημοσιογραφία που να διατηρεί την περιέργειά της και να υπερβαίνει την απλούστευση των δυαδικών κατηγοριών, προσεγγίζοντας ιστορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Αλμανάκ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ