Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών. Facebook Twitter
4

Hangover Diaries + Showtime 

 

Ο Νικόλαος- Ιωσήφ Maison (Μαιζών), γάλλος στρατηλάτης και απελευθερωτής πολλών κάστρων στην Ελλάδα επί Τουρκοκρατίας, τιμήθηκε από το ελληνικό κράτος, καθώς το όνομά του φιγουράρει σε κεντρικούς δρόμους πόλεων, αλλά ίσως και σε έναν από τους πιο κακόφημους της Αθήνας.

Μονοκατοικίες του 30 και του 50 σε πλήρη εγκατάλειψη, φτηνά ξενοδοχεία και κλειστά μαγαζιά.

 

 

 

Η Μαιζώνος στην πλατεία Βάθη, είναι το κομμάτι που «ανήκει», σήμερα, στους αποσυνάγωγους της πόλης.
Συγκατοικούν αρμονικά ηλικιωμένα πρεζάκια που ζούν κατά τύχη με κορίτσια που ζυγίζουν 30 κιλά και εκπορνεύονται στα γύρω ξενοδοχεία και κάτι μυστήριους τύπους με τα χέρια σημαδεμένα από τσαμπουκάδες.
Συνήθως οι δράσεις που συγκεντρώνουν πλήθος άσχετων με την περιοχή ταράζουν το ρυθμό και την ησυχία του δρόμου.
Στο «Μικρό Παρίσι», στις εκδηλώσεις που γίνονται κυρίως σε αυτή την περιοχή, είδαμε την πιο cool συνύπαρξη.
Καλλιτέχνες του δρόμου, ευτυχισμένα πιτσιρίκια με βαμμένα μούτρα, πρεζάκια σε ντάγκλες, φίλοι των καλλιτεχνών, περίεργοι και περαστικοί, γείτονες στα παράθυρα. Ήταν σαν μια παράφραση του «όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί». Το «Μικρό Παρίσι» με τον τρυφερό τίτλο, είναι η πιο ειρωνική διαπίστωση για μια περιοχή χαμένη ίσως για πάντα.

 

 

Οι φωτογραφίες ακολουθούν τις δράσεις που έγιναν στην οδό Μαιζώνος, το κτίριο της Φίνος Φιλμς στην οδό Χίου και τα δρώμενα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου από το θέατρο των κωφών.
Οι πιο ενθουσιασμένοι θεατές ήταν τα παιδιά, αν αυτό έχει μια αξία σχετικά με την ανταπόκριση του κοινού, που ήταν φιλικό και παθητικό.
Στις εκδηλώσεις που έγιναν στα γύρω θέατρα το κοινό ήταν εντελώς διαφορετικό, ακόμα και αν δεν υπήρχε εισιτήριο εισόδου.

Ο,τι συμβαίνει στο δρόμο είναι επιδραστικό στις γειτονιές. Ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

 

 

Info: Το «1ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2013», διαρκεί από τις 9-16 Oκτωβρίου και
είναι ένα φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης, με έμφαση στις ιδιαίτερες αποχρώσεις του θεάτρου, εντοπισμένο σε μια ιστορική συνοικία του κέντρου των Αθηνών όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα.

Πάνω από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από 30 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, μουσεία, πινακοθήκες, μουσικά καφενεία, και άλλοι εναλλακτικοί χώροι). 12 θεατρικές παραστάσεις, 30 συναυλίες, 3 βαριετέ, 9 εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, 10 διαλέξεις και πολλές ανοιχτές συζητήσεις πνευματικών ανθρώπων έρχονται να φωτίσουν μια από τις πιο "σκοτεινές'' και υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

 

 

Μπορείτε να βρείτε όλο το πρόγραμμα των δράσεων  εδώ 

 

Για το ποστ αυτό συνεργάστηκαν το Hangover Diaries , το Showtime και ο αίθριος καιρός.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Οι κάτοικοι εκδιώχτηκαν, δυστυχισμένες υπάρξεις κι ανθρώπινα ερείπια σέρνονται δώθε-κείθε μόνο και μόνο για να' ρχονται τα ψώνια και να φαντασιώνονται ότι είναι παριζιάνοι κατηραμένοι αρτίστες. Αυτό είναι το ρεζουμέ (γαλλιστί..). Πάλι καλά που οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δίνουν μια κάπιοια ατμοσφαιρικότητα (λέμε τώρα), κρύβεται κι η πολλή βρώμα. Ειδάλλως μπιτ για τα πανηγύρια. Όταν το καραμαίην στρημ καμώνεται το περιθωριακό, αηδία.
Κι εσύ να βλέπεις γραφικά τα δυστυχήματαέτσι σε έχει μάθει ο καιρός σουδημιουργείς προκάτ παραστρατήματακαι εμπειρία μεταφράζεις το φρικιό σου