Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA!

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
53

 

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter

H EIΔΗΣΗ:

Στο Νο15 και στους Μπακς ο Αντετοκούμπο [via]

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έφτασε πιο ψηλά από κάθε άλλον Έλληνα στην ιστορία του ντραφτ, με τους Μιλγουόκι Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο15.

O 18χρονος διεθνής αναμένεται να ταξιδέψει αμέσως στο Μιλγουόκι για να γνωρίσει τους ανθρώπους που επένδυσαν στο ταλέντο του, με τον Τζον Χάμοντ να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το buy-out που πρέπει να πληρώσουν οι Μπακς.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Αντετοκούμπο εξηγούσε ότι "από την αρχή αυτό ήταν το πλάνο μας. Να κάνει το μεγάλο βήμα από την Α2 στο ΝΒΑ".

Ο Έλληνας άσος ζήτησε από την ομάδα του τη φανέλα με το νούμερο 34.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγύρισε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους όταν ανακοινώθηκε από τους Μπακς, κρατώντας μια ελληνική σημαία, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο παίκτης του Φιλαθλητικού θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολλάρια και να φτάνει κλιμακωτά πάνω από 1,6 εκατ. δολλάρια.

Η στιγμή της ανακοίνωσης και οι πανηγυρισμοί του

========

Δεν ένιωσα καμιά τρομερή υπερηφάνεια, χάρηκα για τον άνθρωπο όμως.

Για τους κρυφούς (και φανερούς) χρυσαυγίτες ο Αντετοκούμπο είναι κόκκινο πανί. Απ' το πρωί σε δεκάδες mainstream σάιτ γίνονται εκρηκτικές συζητήσεις περί της μη ελληνικότητάς του...

Μερικές ατάκες απ' το Πρώτο Θέμα:

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter
Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Facebook Twitter

====

Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των Χρυσαυγιτών με την ελληνοπρέπεια της εμφάνισης (την οποία ούτε οι ίδιοι διαθέτουν) ή την επιμονή να ισχυρίζονται ότι ακόμα και κάποιος που γεννήθηκε εδώ πριν από 18 χρόνια, σπούδασε εδώ και παίζει στην Εθνική Ελλάδος είναι "λαθρομετανάστης" που "εισέβαλλε" στη χώρα για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. 

Έχω να πω: Μπράβο στο παιδί που παρ' ό,τι δεν είχε καμία μα καμία υποχρέωση εκεί να βγάλει την ελληνική σημαία και να διατρανώσει τόσο πολύ την ελληνικότητά του, το έκανε με περηφάνεια. 

Ούτε ήρωα τον θεωρώ ούτε συγκλονίστηκα απ' την επιτυχία του (δεν παρακολουθώ και πολύ τα αθλητικά έτσι κι αλλιώς).

Όταν όμως ξεκινάς μια καριέρα στο εξωτερικό -μια νέα ζωή απ' την αρχή- και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τιμήσεις τη χώρα στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες είσαι πραγματικά άξιος σεβασμού.

Το ενδιαφέρον βίντεο παρουσίασής του

53

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Μακάρι το παιδί να σκίσει στο ΝΒΑ, να ειναι ευτυχισμένο και να γίνει πάμπλουτο, και όταν έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές, ε, ας ελπίσουμε πως έως τότε η ΧΑ θαχει παει στο 0,3% που είναι και το φυσικό της μέγεθος.
Μα ξέρεις τι πίκρα είναι για τον χρυσαυγουλίτη όταν το παιδί μαύρων μεταναστών, το οποίο ίσως δεν μεγάλωσε στα πούπουλα (από οικον. άποψης), να καταφέρει να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία -παρά τα ρατσιστικά σχόλια που πιθανώς έχει ακούσει- και να υπογράψει ένα χρυσό συμβόλαιο στη Μέκκα του μπάσκετ με εξαιρετικές προοπτικές; Τσούζει η επιτυχία, ειδικά αν συμβαδίζει με το ήθος, τότε ενοχλεί ακόμα περισσότερο.
η ιστορια του παιδιου.http://www.902.gr/eidisi/athlitismos/21027/sto-nba-o-18hronos-talantoyhos-kalathosfairistis-giannis-antetokoympoολωs ...τυχαιωs η λαλιστατη-συνηθωs-ναζιστικη χρυση αυγη δεν εχει παρει θεση σε καποιο απο τα-επισημα-sites τηs.νοστιμο ΞΥΔΙ για το φαγητο,ειναι μοναχα το ΞΥΔΙ.....
Τα γονίδια δεν μας απασχολούν στο παραμικρό. Ας είναι νοθευμένα, ας είναι και ανόθευτα. Δεν εξασφαλίζουν τίποτε.Τα γονίδια δεν μιλούν, δεν διαβάζουν, δεν γράφουν. Όλοι αυτοί οι αγράμματοι που το παίζουν υπερέλληνες νομίζουν ότι ο πολιτισμός κληρονομιέται.Ιδού μαργαριτάρια: Κατέστει, προσδοκούμεν (σε... άπταιστη καθαρεύουσα), ανεμίζοντες σημαίες (μεσολάβησε αλλαγή φύλου).Έλληνας είναι όποιος νιώθει Έλληνας. Έτσι γίνεται σε όλες τις χώρες. Οι μικρονοϊκοί θα ηττηθούν.
Το να νιώθεις εθνικά περήφανος ποτέ δε το κατάλαβα, λαμβάνοντας μόνο υπόψιν τον τόπο γέννησης και τα φυλετικά γονίδια σου. Κατάφερες να γεννηθείς Έλληνας, από Έλληνες γονείς! Μπράβο, τρομακτικό επίτευγμα! (ή γενετικό ατύχημα;). Περήφανος θα έπρεπε να δηλώνεις αν όντως έχεις πετύχει κάτι το οποίο βοήθησε την χώρα σου. Το να νιώθεις χαρούμενος επειδή είσαι Έλληνας, ok δικαιολογείται, εθνικά περήφανος δε βλέπω λόγο.
Το ότι οι ρατσιστές έχουν μυαλό σπουργίτι δεν είναι καινούργιο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς που βρίζουν τους αλλόχρωμους "αλλοδαπούς" θα χέζονται (με το συμπάθειο) από τη χαρά τους, όταν κερδίζει η ομάδα τους (ποδόσφαιρο , μπάσκετ) με τους τόσους αλλοδαπούς στην σύνθεση.
Οι πραγματικές success stories πονάνε...Κάτι ξέρουν οι Αμερικανοί που λένε haters gonna hate...Αυτοί που κράζουν από το δυαράκι τους, και ζηλεύουν επειδή δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν ούτε το ελάχιστο από αυτά που έχει κάνει το παιδί, ας ψάξουν αλλού τους ενόχους...
Ασχετα με τον Γιαννη ομως το haters gonna hate ειναι μια προφαση.Το ταξικο μισος ειναι φυσιολογικο. Αλλιως εισαι ενας ηλιθιος που κοιταει τους αλλους να πλουτιζουν απομυζοντας εσενα.
Το να είσαι περήφανος για τα υποτιθέμενα γονίδια σου, έχει τόσο βάση όσο το να πιστεύεις ότι οι Τοξότες είναι ρομαντικοί. Σε μια πιο σοβαρή διατύπωση, αν το μόνο πράγμα που έχεις για να περηφανεύεσαι στη ζώη σου είναι το ότι οι γονείς σου είναι Έλληνες, άστα να πάνε.
Είναι τόσο σημαντικά τα μηνύματα αναγνωστών του Πρώτου Θέματος που χρειάζονται και αναπαραγωγή; Οι άνθρωποι εκεί είναι κάφροι. Γράφουν μόνο και μόνο για να βρίσουν και να βριστούν. Σε όλα τα θέματα. Νομίζω ότι παίρνεις την άποψη μιας πολύ περιορισμένης μειοψηφίας και τη γενικεύεις χωρίς λόγο. Ή τέλος πάντων ελπίζω να είναι έτσι.[Απ. Άρη: Φυσικά και είναι μειοψηφία οι χρυσαυγίτες - ευτυχώς.ΥΓ. Τα ίδια περίπου γράφτηκαν σε όλα σχεδόν τα mainstream σάιτ - μην πω για το fb...]
Επειδή δεν ασχολείστε κάποιοι με τα αθλητικά, το να επιλεγείς στο νούμερο 15 αποτελεί μεγάλη επιτυχία για έναν αθλητή και ο Γιάννης είναι ο πρώτος ΕΛΛΗΝΑΣ που καταφέρνει να πάει τόσο ψηλά σε draft.
Μπράβο στο παιδί και καλή πρόοδο να έχει. Το σημαντικό δεν είναι αν ο Γιάννης είναι Έλληνας ή όχι. Το σημαντικό είναι πως μιλάμε για ένα παιδί ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, γνωρίζοντας σημαντικές δυσκολίες αλλά κατάφερε να προοδεύσει στηριζόμενος αποκλειστικά της θέληση του και τις δικές του δυνάμεις. Για αυτό και μόνο τον λόγο αποτελεί πρότυπο. Το ότι επέλεξε να κρατήσει στα χέρια του την Ελληνική σημαία δεν αποτελεί για εμένα ένδειξη της Ελληνικότητας του αλλά ένδειξη του ήθους του και της ευγνωμοσύνης του στην χώρα στην οποία μεγάλωσε η οποία του έδωσε την δυνατότητα να μεγαλώσει καλύτερα από ότι θα έκανε στην χώρα των γονιών του.
...ένδειξη του ήθους του και της ευγνωμοσύνης του στην χώρα στην οποία μεγάλωσε η οποία του έδωσε την δυνατότητα να μεγαλώσει καλύτερα από ότι θα έκανε στην χώρα των γονιών του... Οχι, δεν ειναι η χωρα που τον μεγαλωσε και του 'δωσε ευκαιρια! Ειναι η χωρα που γεννηθηκε, που τη γλωσσα της μιλαει καλυτερα απο καθε αλλη γλωσσα, ειναι η μονη χωρα που ξερει, με αλλα λογια ειναι Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ. Γι' αυτο σηκωνει τη σημαια το παιδι! Γιατι τοση αντισταση να τον δεχτητε σαν Ελληνα. Θα ειχατε το ιδιο προβλημα να δεχτητε ενα μαυρο Γαλακι σαν Γαλο?
"Γιατι τοση αντισταση να τον δεχτητε σαν Ελληνα. "Που την είδες την αντίσταση;;; Ας είναι ότι θέλει ο άνθρωπος! Τι είναι το να είσαι Έλληνας;; Τίτλος τιμής;;Αυτό που λέω είναι ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι νιώθει πως είναι ο άλλος. Όπως δεν με ενδιαφέρει αν ο Ζιντάν νιώθει Γάλλος ή Αλγερινός (νομίζω πως ο ίδιος υποστηρίζει το δεύτερο) ή αν ο εγγονός του Έλληνα μετανάστη στην Αυστραλία δηλώνει Έλληνας ή Αυστραλός άλλο τόσο δεν με ενδιαφέρει τι νιώθει ο Γιάννης!
Όσο για το πόσο υποκειμενικό είναι το τι νιώθει ο καθένας σημειώνω πως φίλος μου που έχει περάσει όλο το διάστημα της ζωής του στην ΜΒ (του μεγαλύτερο στο Blackpool) αλλά έχει μαμά Ιρλανδέζα και μπαμπά από το Τρινιτάντ μου μου έχει πει πως νιώθει περισσότερο Ιρλανδός από ότι Βρετανός. Κατά την δική σου άποψη Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ είναι η Αγγλία. Κατά την δική του ΔΕΝ είναι. Να του δώσουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ή όχι;;; Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε να μας απασχολούν πράγματα που έχουν να κάνουν καθαρά με την ανθρώπινη ψυχολογία αλλά κανένα νόημα δεν έχουν έξω από τον χώρο της επιστήμης.
Δεν σου κανω επιθεση. Απλα διακρινω μια απροθυμια γενικη να δεχθουν οτι το παιδακι νιωθει περισσοτερο Ελληνας απο οτι οτιδηποτε αλλο. Στο χερι του ηταν να σηκωσει τη σημαια της Νιγηριας. Αλλα 2 σημειαΑ- Η χωρα που του εδωσε ευκαιρια δεν λεγεται Ελλαδα αλλα USA.Aπο την Ελλαδα μονο πεινα, αρνηση,και ξενοφοβια εχει δεχθει. Παρ' ολα αυτα ο Γιαννακης οταν του ειπε ενας Νιγηριανος στην τελετη των Drafts να παιξουνε μαζι στην εθνξκη Νιγηριας απαντησε οτι οχι, αυτουνου ηταν και ειναι το ονειρο του να παιξει στη εθνικη Ελλαδας.Β- Κανενας δεν λεει οτι νιωθει περηφανος για τη διακριση του Γιαννακη, παρ' οτι ηρθε 15ος στα Drafts του ΝΒΑ οταν ο εθνικος μας ηρωας ο Γκαλλης ηρθε 60ος. Ειχαμε προβλημα ποτε να θεωρησουμε Ελληνα τον Γκαλλη που ηταν γεννημα θρεμα Αμερικης? Οχι. Ο Νικ ειναι Ελληνας, Ο Γιαννακης δεν ειναι...Κι εγω προσωπικα δεν νιωθω περηφανια για την επιτυχια του Γιαννακη. Γιατι σαν ατομο, δεν τον ηξερα ουτε συμμετειχα στο παραμικρο στο να φτασει εκει που εφτασε. Επισης δεν νιωθω εθνικη περηφανια. Γιατι σαν Ελληνας πολιτης και σαν ελληνικο κρατος δεν εκανα τιποτε για να δικαιουμαι συμμετοχη στη χαρα του. Τον αρνηθηκα, τον αφησα να ειναι ανυπαρκτος πολιτης χωρις χαρτια, και τον ελουσα βρισιες οταν πουλαγε γυαλια και CDs στις πλατειες. Αυτο που αισθανομαι ειναι εθνικη ΝΤΡΟΠΗ κι ΑΜΗΧΑΝΙΑ και θελω να ζητησω συγνωμη απο ολους τους Γιαννακηδες, που τους φαιρνεται το κρατος μου σαν να ειναι ανυπαρκτοι,Ευχαριστω για το διαλογο.
A) " Η χωρα που του εδωσε ευκαιρια δεν λεγεται Ελλαδα αλλα USA." Ευκαιρίες του έδωσε και η Ελλάδα. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο σε εμάς που είμαστε Έλληνες αλλά δεν φαίνεται καθόλου παράξενο σε μετανάστες ή παιδιά μεταναστών (πρόσφατα συζητούσα στην ΜΒ με πρώην παράνομο μετανάστη στην Ελλάδα από το Κουρδιστάν ο οποίος μου έλεγε πράγματα που εκτίμησε στην χώρα μας τα οποία εμείς θεωρούμε εντελώς δεδομένα). "Aπο την Ελλαδα μονο πεινα, αρνηση,και ξενοφοβια εχει δεχθει."Ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξη του πως δεν γνώρισε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στη Ελλάδα. Ίσως για αυτό και να σηκώνει την σημαία με τόση χαρά. Β) Προσωπική μου θέση είναι πως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να νιώθει ότι θέλει. Μπορεί να νιώθει ως χώρα του την χώρα των γονιών του (όπως ο Γκάλης ή ο Ζιντάν) ή να νιώθει ως χώρα του την χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Και την στιγμή που αναγνωρίσω το δικαίωμα της αυτοπροσδιορισμού δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το δικαίωμα του καθενός να νιώθει ότι θέλει. btw τα παιδιά που κάποια τιμή θα αποκτήσω κατά πάσα πιθανότητα θα μεγαλώσουν σε χώρα διαφορετική από εκείνη των γονιών τους με γονείς από δύο διαφορετικές χώρες. Ε ας επιλέξουν μόνα τους τι ακριβώς θα νιώθουν!
Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανότατα εννοείτε απάνθρωπες ή μισάνθρωπες συμπεριφορές, αλλά αυτό το "υπάνθρωπος" είναι μια από τις βασικές ιδέες του ρατσισμού, ότι δηλαδή κάποιοι άνθρωποι βιολογικά είναι κατώτεροι (και συνεπώς τους αρμόζει εκμετάλλευση, θάνατος κλπ). Δεν θέλω να το παίξω πολιτικά ορθός (κι εμένα όταν διαβάζω για ξεδιάντροπους ρατσιστές ή φασίστες μου έρχεται η λέξη "κοπρόσκυλα", παραπλήσιο θα το έλεγε κανείς), αλλά το "υπάνθρωποι" έχει περισσότερο αποκρουστικές συνδηλώσεις. Cheers.