Η Χ.Α. έτοιμη να «φυλάξει» τα σχολεία

Η Χ.Α. έτοιμη να «φυλάξει» τα σχολεία Facebook Twitter
7

Έτοιμη να «καλύψει» το κενό που αφήνει η απόλυση των σχολικών φυλάκων δηλώνει η Χ.Α., καθώς, σύμφωνα με το Βήμα, κορυφαίο στέλεχος της δήλωσε σε ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου: «Εμείς δεν μπoρούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα "θερίζει" θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «απολύουν τους σχολικούς φύλακες που αποτελούν την μοναδική ασπίδα για να μην αλωθούν τα σχολεία από κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.». (Από τη Βουλή πριν από λίγο δε, ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Γρέγος είπε κι αυτός ότι «αφήνουν τα σχολεία στους εμπόρους ναρκωτικών, τους λαθρομετανάστες, στους αναρχικούς, και σε άλλα κακοποιά στοιχεία»).

Το μέλος της Χ.Α. που μίλησε στην ακροδεξιά ιστοσελίδα είπε ακόμη: »Την ημέρα για να περνάνε τα παιδιά από τα φανάρια και να σταματούν τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις θα υπάρχουν γυναίκες εθελοντές και τις νύκτες όλοι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία άνθρωποί μας θα περιπολούν γύρω από τα σχολεία.

»Εμείς αντίθετα με την κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των Ελλήνων που είναι το μέλλον της χώρας έρμαιο των εγκληματιών ή των ατυχημάτων, ούτε την βάση του Έθνους που είναι τα σχολεία μας, αφύλακτα».

Μόλις χθες ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου είχε εκφράσει τη μεγάλη του ανησυχία για το θέμα της κατάργησης του θεσμού των σχολικών φυλάκων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται διότι πάντοτε γνωρίζετε ότι καραδοκούν τα ακραία στοιχεία, τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες».

Παρότι ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας το έργο των σχολικών φυλάκων, σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, ο Πρωθυπουργός είχε διερωτηθεί εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που, όπως είπε, δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM