Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους

Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter
3
Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter

Την έντονη οργή και την απογοήτευση των Ιταλών προκάλεσε η απόφαση εισαγγελέα της Στουτγάρδης στη Γερμανία, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση 17 πρώην στρατιωτών των SS που εμπλέκονται στη ναζιστική σφαγή περισσότερων από 500 αμάχων, στην ιταλική Σαντ' Αννα Ντι Στατσέμα.

Οι εισαγγελείς-παρότι οι ναζί είναι καταδικασμένοι στην Ιταλία- επικαλέστηκαν την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και αρνήθηκαν να εκδώσουν τα μέλη της μονάδας που προέβη στα φρικιαστικά εγκλήματα. Οι Ιταλοί είχαν ζητήσει εδώ και 10 χρόνια την έκδοση αυτών των 17 ατόμων, καταθέτοντας στοιχεία για την ενοχή τους, όμως κατά τους Γερμανούς εισαγγελείς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή και θα έπρεπε να αποδειχτεί ότι συμμετείχαν άμεσα στις δολοφονίες. Από τους κατηγορούμενους από την ιταλική δικαιοσύνη Γερμανούς, οι 8 βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

"Ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα  που αναπτύχθηκε στη Sant'Anna di Stazzema αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί και η ατομική ενοχή. Για κάθε κατηγορούμενο θα πρέπει να αποδειχτεί ότι πήρε μέρος στη σφαγή και με ποιο τρόπο», είπαν οι εισαγγελείς.

 

Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter

Η ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Η στρατιωτική εισαγγελία της Λα Σπέτσια (κοντά στην Γένοβα) το 2005 καταδίκασε σε ισόβια τα εν λόγω πρώην ες ες, ζητώντας και την έκδοσή τους από την Γερμανία.

Δεν είναι ακριβές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη σφαγή, που θεωρείται ως μια από τις χειρότερες θηριωδίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ο συχνότερα αναφερόμενος αριθμός είναι 560. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, ακόμη και έγκυες γυναίκες, όπως και  οκτώ αδελφάκια με την μητέρα τους. Πριν εγκαταλείψουν το χωριό, οι γερμανικές δυνάμεις αποφάσισαν να κάψουν όλα τα πτώματα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM
Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM