Ειρηνοδικείο στην Κρήτη: Διέγραψε όλο το χρέος 68χρονης σε 4 τράπεζες

Ειρηνοδικείο στην Κρήτη: Διέγραψε όλο το χρέος 68χρονης σε 4 τράπεζες Facebook Twitter
6

Απόφαση "σταθμό", πήρε χθες το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου στην Κρήτη, που διέγραψε πλήρως,  "κουρεύοντας" κατά 100 % το χρέος υπερχρεωμένης δανειολήπτριας,  με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και μάλιστα η απόφαση είναι οριστική, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.

Η 68χρονη γυναίκα, χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες 104.531 ευρώ. Είναι μητέρα ενός ενηλίκου παιδιού και εργαζόταν ως κομμώτρια, αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας, ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί. Η σύνταξη γήρατος από τον ΟΑΕΕ 515 ευρώ μηνιαίως είναι το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητά του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του, ενώ ακόμα έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος ένα ΙΧ μικρής εμπορικής αξίας.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι πρόκειται  «για πρωτοφανή απόφαση, για μια απόφαση σταθμό, που μέχρι σήμερα σαν και αυτή λίγες έχουν παρθεί από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, για απόφαση που δικαιώνει την πραγματική ουσία του ν. Κατσέλη, για μια απόφαση που τονίζει το εις βάθος κοινωνικό πρόσωπό του και που δίνει την ελπίδα στους ανθρώπους της φτώχειας, της ανέχειας και της αρρώστιας να βρουν την όαση της ζεστασιάς και της ελπίδας, βεβαίως και με την συνδρομή των Ελλήνων δικαστών».

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ