Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας

Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας Facebook Twitter
8

UPDATE

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η αιτία που ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε νωρίτερα σήμερα την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη είναι πως ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος, που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, μέτοχο στην εταιρεία που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο  Σταυρίδης παραδέχθηκε ότι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία ολοκληρώθηκε το ντιλ για τον ΟΠΑΠ, ταξίδεψε με το αεροσκάφος του επιχειρηματία στην Κεφαλονιά, για τις διακοπές του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  «Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα».

Πάντως, σε δηλώσεις του  στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης τόνισε πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση Σταυρίδη.

Η δήλωση του Στ. Σταυρίδη

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων»

Δ. Παπαδημούλης: Να παγώσει η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

«Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο Σταυρίδης.  Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις» έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης τονίζει πως «μετά την αποκάλυψη των προνομιακών σχέσεων με τον κ. Μελισσανίδη, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ πρέπει να παγώσει και να εξεταστεί από μηδενική βάση».


Για άγνωστο –μέχρι τώρα- λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιου Σταυρίδη.

Η ανακοίνωση έγινε από το ίδιο το υπουργείο.

Αναφέρεται απλώς ότι ο κ. Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM