«Τον είχαν στη μπούκα τον Φύσσα, γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια»

«Τον είχαν στη μπούκα τον Φύσσα, γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια» Facebook Twitter
2

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Έθνος", πρώην μέλος της Χ.Α. αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης και τις «δράσεις» της. Όπως λέει το πρώην μέλος που ήταν στον Πυρήνα της Νίκαιας για περίπου 1,5 χρόνο, το τάγμα εφόδου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπό την καθοδήγηση του Γ.Π. και την αρχηγία του Ι.Λ., διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάται μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες.

Έχουν ως αρχηγείο τους τα γραφεία, απ’ όπου δίνονται εντολές για επιθέσεις σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί, υποστηρίζει, φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την Αστυνομία.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι το «τελετουργικό» για να γίνει κάποιος μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας είναι να αποδείξει την αξία του.


«Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...», δηλώνει.

Υποστηρίζει ότι στην Τ.Ο. υπάρχουν και ανήλικοι που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν.

«Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί», καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Υποστηρίζει ακόμη ότι  τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.

Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο», εξηγεί ο μάρτυρας.

Τον είχαν "στην μπούκα"


Για τη δολοφονία του Φύσσα υποστηρίζει ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. «Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους Χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε» λέει.

«Χτυπούσαν Πακιστανούς για τα μάτια του κόσμου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό, αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια, γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που της δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε απόρους και στη συνέχεια τα δίνει σε Πακιστανούς, οι οποίοι τα πουλάνε σε πάγκους λαϊκής και δίνουν στους Χρυσαυγίτες ποσοστά», λέει ακόμη, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM