F.T.: «Η πικρία από την άγρια λιτότητα έφερε τη Χ.Α.»

F.T.: «Η πικρία από την άγρια λιτότητα έφερε τη Χ.Α.» Facebook Twitter
5

Το ερώτημα «αν είναι καλή ιδέα η εξουδετέρωση της Χ.Α.;», θέτουν στο editorial τους οι Financial Times, δίνοντας παράλληλα και την απάντηση, με τη φράση «θα χρειαστεί περισσότερη διεθνής βοήθεια για να εκτονωθεί η πικρία που τους υποστηρίζει».

Ο αρθρογράφος καλεί σε αφύπνιση τους απανταχού δημοκράτες, λόγω των επιπτώσεων της άγριας λιτότητας που οδήγησαν στην άνοδο των φασιστικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος στο 7% που απέσπασε η Χ.Α. στις εκλογές σημειώνει ότι οι δημοκράτες δεν μπορούν να αγνοήσουν τέτοιου μεγέθους λαϊκή υποστήριξη, ενώ αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση η οποία παρακινήθηκε από την κατακραυγή που ακολούθησε τη δολοφονία του Φύσσα.

Επισημαίνει όμως, ότι παρά αυτά τα θετικά σημάδια, πρόκειται για επικίνδυνη ώρα, καθώς η ακροδεξιά θα παρουσιάσει τις συλλήψεις ως πολιτικές, επιχειρώντας συσπείρωση.

«Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες και δύο τρίτα των νέων είναι άνεργοι. Οι άγριες επιπτώσεις της λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να αφυπνίσουν τους απανταχού δημοκράτες. Η κυβέρνηση μπορεί να συλλαμβάνει τους εγκληματίες της ελληνικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία –ή να δοθεί περισσότερη διεθνής βοήθεια- για να εκτονωθεί η πικρία που ενισχύει την υποστήριξή τους».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ