Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Κατηγορούν τον ΟΗΕ ότι μετέφερε τη φονική χολέρα στην Αϊτή

Κατηγορούν τον ΟΗΕ ότι μετέφερε τη φονική χολέρα στην Αϊτή Facebook Twitter
2

Προσφυγή κατά των Ηνωμένων Εθνών κατέθεσαν σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο δικηγόροι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατηγορούν τον Οργανισμό ότι μετέφερε τη φονική χολέρα στην Αϊτή  το 2010.

Ο δικηγόρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη στην Αϊτή, κατηγόρησε τον ΟΗΕ για αμέλεια και παράβαση καθήκοντος και απαιτεί  οικονομική αποζημίωση για τα 8.300 θύματα της ασθένειας αλλά και 650.000 επιζήσαντες.

Το βακτήριο της χολέρας, δεν εντοπίζεται στην Αϊτή, αλλά εξαπλώθηκε ταχύτατα από τον Οκτώβριο του 2010, όταν η χώρα προσπαθούσε να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό που την είχε χτυπήσει. Η επιδημία που είχε ως συνέπεια ο θάνατο 8.300 ανθρώπων, προκάλεσε και εξεγέρσεις σε πολλές πόλεις κατά των περίπου 8.000 κυανόκρανων του ΟΗΕ.

 

Κατηγορούν τον ΟΗΕ ότι μετέφερε τη φονική χολέρα στην Αϊτή Facebook Twitter

Επιστήμονες κατέληξαν, σύμφωνα με το CNN, στο συμπέρασμα ότι αιτία της επιδημίας ήταν η διαρροή λυμάτων από βάση του ΟΗΕ όπου στεγάζονταν Νεπαλέζοι κυανόκρανοι.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ αναφερόμενος στην προσφυγή, είπε στο CNN πως δεν είναι πρακτική του Οργανισμού να συζητά δημοσίως τις αγωγές εναντίον του. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν σημείωσε ο Οργανισμός  δεν μπορεί να δεχτεί αιτήματα για αποζημιώσεις, καθώς προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις.

2

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ