Στο σημερινό ‘Α, μπα’: επιτρέπεται να καταβρέχω τους συμπολίτες μου;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: επιτρέπεται να καταβρέχω τους συμπολίτες μου; Facebook Twitter
38


________________

1.

Γεια σου Α,μπα;
Πώς σου φαίνονται οι ερωτήσεις στο Α,μπα; που αφορούν το Α,μπα; ή και εσένα την ίδια;
Όπως για παράδειγμα αυτή.
Και μια παρατήρηση:
Είμαι στο φέισμπουκ και βλέπω στην αρχική σελίδα αυτό
"Ο φάκελος του FBI για τον Τσαρλς Μπουκόφσκι «..δεν είδα ποτέ γυναίκες μέσα ή γύρω από το διαμέρισμά του...» Λάθος τα ξέρουμε;"
Ε λοιπόν, μόλις διάβασα το "λάθος τα ξέρουμε;", κατάλαβα ότι το άρθρο ήταν από εσένα. Όχι λόγω της θεματολογίας. Κυρίως λόγω του ύφους της πρότασης.
Τρομερό;

Οι ερωτήσεις σχετικά με το 'Α, μπα' ή σχετικά με μένα μου αρέσουν! Δεν ξέρω πώς να απαντήσω κρατώντας ισορροπία αλλά μου αρέσουν. Όλες οι ερωτήσεις μου αρέσουν, για να σου πω την αλήθεια, εκτός από αυτές που είναι τόσο γενικές που αναρωτιέμαι αν αυτός που ρώτησε ήθελε πράγματι να ρωτήσει κάτι, ή αυτές που ζητάνε να δω τι θα γίνει στο μέλλον.
Τελικά δε μου αρέσουν όλες, ε;
Για την παρατήρηση: είμαι προβλέψιμη. Ή ας πούμε, έχω συνέπεια. Το ίδιο είναι. Περίπου.

________________
2.

Πού είναι ο Κούρτσιο οέο; Καριέρα στο next top model της Ινδίας; Μπιστολερο σε λούνα πάρκ στην Αλάσκα; Να πάψω να φοράω το νυφικό που είχα φανταστεί για τον γάμο μας; Να δεχτώ πως ώς εδώ ήταν; Αδυνατώ και αδυνατίζω

Ο Κούρτσιο είναι ο Μπάτμαν του 'Α, μπα', είναι και δεν είναι εδώ, αλλά αν υπάρξει πρόβλημα θα εμφανιστεί αμέσως από το πουθενά.

________________
3.


Αγαπητή Α, μπα
Ποια είναι η γνώμη σου για την Marianne Faithfull α) ως τραγουδίστρια και β) ως έναν άνθρωπο που αυτοκαταστράφηκε από έρωτα;

Αυτοκαταστράφηκε από έρωτα; Ξεκαρδιστική περιγραφή. Θα ήταν ξεκαρδιστική αν δεν ήταν εξοργιστική. Η ρομαντικοποίηση τόσο σοβαρών εξαρτήσεων, όπως από τα ναρκωτικά, με στόχο τη δημιουργία μύθου είναι παθογένεια της λειτουργίας της κοινωνίας μας και επικίνδυνη υποκρισία. Αν τα φτιάξεις με τον Μικ Τζάγκερ αυτοκαταστράφηκες από τον έρωτα, αν τα φτιάξεις με τον Μπάμπη είσαι πρεζάκι. Αυτοκαταστράφηκε επειδή ήταν αυτοκαταστροφική προσωπικότητα και τη γλίτωσε (με απώλειες, αλλά τη γλίτωσε) μάλλον λόγω του ταλέντου της.
Όσοι ερωτεύονται χωρίς να καταλήξουν στη φυλακή ή σε κλινική αποτοξίνωσης δεν ερωτεύονται λιγότερο. Οι αυτοκαταστροφικοί βρίσκουν αφορμή να κάνουν κακό στον εαυτό τους επειδή βρέχει, πόσο μάλιστα όταν υπάρχει δικαιολογία που ευλογείται από τους υπόλοιπους. Ο 'έρωτας'.

________________
4.


Αγαπητή 'Α, μπα',

Επειδή πρόκειται πολύ σύντομα να ξεμαλλιάσω το επόμενο άτομο που θα με ρωτήσει "τικάνειςτόσεςώρεςμόνησουστοσπίτιαφούδενείσαιπαντρεμένηγιατίείσαικουρασμένηγιατίβιάζεσαικορίτσιελεύθεροπουείσαι" θέλω σε παρακαλώ να κάνεις ένα μικρό research για χάρη μου και να μου πεις αν θα κάτσω φυλακή ή θα καθαρίσω με ένα πρόστιμο. Α! επίσης αν θα μετρήσει εναντίον μου το γεγονός ότι μπορεί - λέω μπορεί - το άτομο αυτό να είναι πάνω από 80 χρονών. Καλά ντε μην φωνάζετε μια ερώτηση έκανα Μπαααα.

Αν πρόκειται για συγγενή, χαμογελάμε και ρωτάμε για τα φάρμακα που παίρνει, αν πρόκειται για μη συγγενή, απαντάμε «για όλους έχει ο Θεός». Σταματάει τις ερωτήσεις σαν κατσαριδοκτόνο.

________________
5.

Α,μπα
Ποια είναι η γνώμη σου για το "game of thrones?" και για το "House of cards?"

Το House of Cards δεν το έχω δει (όλο το ξεχνάω!) το Game of Thrones είναι – και σόρι παιδιά – σαπουνόπερα με πανοπλίες.

________________
6.

Αμπά, άκου τι έγινε. Το σκηνικό: πήγα χθες στη συναυλία Scorpions στον Λυκαβηττό, όπου ειδικά για την περίσταση, είχαν τοποθετήσει καρεκλάκια και στην «πλατεία» του χώρου. Καθόμασταν λοιπόν όλοι, εμείς δεν είχαμε βρει καλές θέσεις κ ήμασταν κάπως πλάγια. Σε κάποια τραγούδια, άρχισαν κάποιοι να σηκώνονται, σε κάποια άλλα να σηκώνονται και να τραβάνε με κινητά το αγαπημένο τους τραγούδι (ένα από τα 2-3 για τα οποία είχαν έρθει κ ήξεραν), με αποτέλεσμα εμείς να μην βλέπουμε. Φωνές, κακό από εμάς, μέσα στον χαμό δεν πολυάκουγαν ή μας αγνοούσαν. Σηκώνονταν, κάθονταν, όλο το βράδυ αυτό γινόταν. Φόρτωνα. Αναρωτιόμουν γιατί ενώ οι διοργανωτές είχαν πει «τραβάμε την βραδιά σε dvd, ΜΗΝ σηκώνεστε», παρόλα αυτά το έκαναν. Ε προς το τέλος, παίζουν το wind of change και σηκώνεται 4 σειρές μπροστά μια κυράτσα, με IPAD(!!!) και ανοιχτό το προστατευτικό κάλυμμα για να το βιντεοσκοπήσει. Δεν βλέπαμε τι-πο-τα. Είχε καλύψει μεγάλο χώρο με το σώμα της και το IPAD (!!). Πήγα να φωνάξω, μέσα στον χαμό δεν ακούγε (ή άκουσε και με έγραψε). Ε δεν άντεξα ! Την μπουγέλωσα με ένα μπουκάλι (μόνο νερό, όχι το μπουκάλι) και εκείνη και το IPAD. Γύρισε και με κοίταξε με ένα ύφος «τι-κάφρος-που-είσαι» και μετά από λίγο έφυγε. Είμαι κάφρος ; Πειράζει που είχα δώσει 40 ευρώ και ήθελα κ εγώ να δω τη συναυλία; Μήπως με τις ευγένειές μας οι ευγενικοί επιτρέπουμε στους κάφρους να μας πατάνε; Τι να κάνουμε, να μην μιλάμε; Ήταν 4 σειρές μπροστά και δεν μπορούσα απλά να την σκουντήξω. Καλά έκανα ; έχει παραγίνει το κακό στις συναυλίες.


Και αναρωτιόμουν ποιος πάει και βλέπει τους Σκόρπιονς. Καλά έκανες, κρίμα που δεν είχες μια μάνικα με πίσσα να τα κάνεις όλα γης μαδιάμ.

________________
7.


Καλή μου Α,μπα
Ποίο πιστεύεις ότι είναι το απαραίτητο συστατικό για να "πετύχει" η συγκατοίκηση? Και όταν λέω να "πετύχει" εννοώ να διατηρηθεί το ενδιαφέρον κυρίως, αλλά γενικά να μην καλυφθούν τα καλά στοιχεία μιας σχέσης από όσα θα φέρει η συγκατοίκηση? Τι πρέπει να έχει στο μυαλό του κάποιος πριν κάνει αυτό το βήμα?

Το ότι η απόσταση προσθέτει ενδιαφέρον ήταν κάτι που έλεγε ο κόσμος το Μεσαίωνα γιατί δεν είχε και άλλο περιθώριο. Η απόσταση μόνο απόσταση προσθέτει. Αν αγαπάς τον άλλον και θέλεις να κοιμάσαι και να ξυπνάς μαζί του, τι να έχεις στο μυαλό σου; Τίποτα. Είσαστε ομάδα και οι ομάδες αποδίδουν καλύτερα όταν είναι ενωμένες, και ψυχικά και σωματικά.
Τα όριά σου και την ανεξάρτητη προσωπικότητά σου πρέπει να μπορείς να τα διατηρείς ανεξαρτήτως του αριθμού των δωματίων. Γι' αυτό είμαστε εξοπλισμένοι με εγκέφαλο.

________________
8.

Αγαπημένη μου Α,μπα οι σκαντζόχοιροι πως συνουσιάζονται;

________________
9.


Γεια σου, ρε Α,μπα, φοβερή! Η κοπέλα μου σε διαβάζει καθημερινά και με έχει τρελάνει να σου στείλω ερώτηση... (Μα αφού τις έχω απαντήσει όλες τις ερωτήσεις στον εαυτό μου, τι να ρωτήσω τον ξένο κόσμο!;!;) Αλλά, τέλος πάντων....Τώρα που κάθομαι και σου γράφω, χωρίς να το έχω σκοπό, αναρωτιέμαι το εξής: Μήπως μου έχει πάρει τον αέρα;;;;;;;;;;;;

Μάλλον! Γιατί δεν της είπες να στείλει αυτή ερώτηση;

________________
10.


η ´μάνα κουράγιο ´ είναι αδελφή σου?

Όχι.

________________
11.


Α, μπα

Είσαι το alter ego της Carrie Bradshaw;

Ναι.

________________
12.

Αγαπήτη μου Άμπα,
Είμαι 22 χρονών κι έχω σχέση με ένα παιδί που σε λίγο κλείνει τα 30.Τον εκτιμώ πάρα πολύ, σε σημείο κάποιες φορές να τον ντρέπομαι.
Στις σχέσεις μου μέχρι στιγμής είχα αρκετή αυτοπεποίθηση. Εδώ δυσκολεύομαι. Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά κάποιες φορές νιώθω λίγη.
Η συμπεριφορά του απέναντι μου είναι άψογη. Ξέρω ότι σέβεται τις απόψεις μου, νιώθω ότι του αρέσει ο τρόπος που σκέφτομαι, κάτι που για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Όμως, κάποιες λίγες φορές, κάνει κάποια σχόλια για την ηλικία μου, όχι για να με μειώσει, απλά επειδή έτσι είναι.
Επίσης όσον αφορά στο σεξ, ενώ το απολαμβάνω πολύ κάποιες φορές ανησυχώ ότι δεν του προσφέρω όσα θα ήθελε, λόγω πολύ μικρότερης εμπειρίας, και πάλι εδώ να πω ότι αυτός ποτέ δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο, πάντα μου δείχνει πόσο πολύ του αρέσω με τους πιο όμορφους τρόπους.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι πολλές φορές σκέφτομαι πως αυτός έχει να μου δώσει περισσότερα πράγματα απ' ότι εγώ σ'αυτόν. Και νιώθω λίγη, μικρή μπροστά του. Είμαι μικρή, έτσι είναι, απλά θέλω να ξεπεράσω αυτές τις σκέψεις γιατί αν συνεχίσω να σκέφτομαι έτσι, δεν θα μπορέσω ποτέ να επικοινωνήσω μαζί του όπως θα ήθελα, θέλω να νιώσω άνετα μαζί του.
Είναι όμορφος, έξυπνος, χαρούμενος, μ'ακούει, μου δείχνει ότι είναι ερωτευμένος ότι με σέβεται. Γιατί τέτοιο άγχος απ' την πλευρά μου και τόση καχυποψία? Ακόμα αρκετές φορές πιάνω τον εαυτό μου να προσπαθώ να βάλω απόσταση μεταξύ μας, γιατί φοβάμαι ότι αν του ανοιχτώ θα μπορέσει πολύ εύκολα να με "χειραγωγήσει". Νομίζεις πως είμαι ντιπ ηλίθια? Εγώ νομίζω πως είμαι..

Όχι ηλίθια, ερωτευμένη είσαι. Εσένα σε πιστεύω!
Τώρα φωνή βοώντος εν τη ερήμω αυτό που θα πω, αλλά κοίτα, μόνο αυτό έχω να πω: είσαι μικρή, αλλά κι αυτός μικρός είναι. Τώρα το 30 σου φαίνεται ότι είναι για τους κατασταλαγμένους, όταν φτάσεις στα 30 θα δεις ότι θα εξακολουθείς να μην ξέρεις πού παν τα τέσσερα. Και όταν φτάσεις τα 40, επίσης. Και στα 50 επίσης. Και τα λοιπά, και τα λοιπά...

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ