Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μεγάλες αμαρτίες γονέων

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: μεγάλες αμαρτίες γονέων Facebook Twitter
26


________________
1.


Πότε θα γνωρίσουμε την Άλκηστη Γεωργίου στο Α, μπα;


Καλή ιδέα. Θα της το προτείνω, ας ελπίσουμε ότι θα δεχτεί.


________________
2.

Της είπε σ' αγαπάω.

Φτάνει να μην το είπε για να ακούσει «κι εγώ».

________________
3.


Σεξ για το σεξ ή να περιμένω κι άλλο μέχρι να βρεθεί κάποιος που να με ελκύει περισσότερο από μια βραδιά σεξ μόνο; Το 2ο θέλω αλλά επειδή έχει περάσει ένα οχτάμηνο και δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να υπάρχει αμοιβαία έλξη, έχω αρχίσει να μην ξέρω τι να κάνω. Είμαι 31, γενικά ευχάριστη, με τη δουλειά μου κτλ.

Οχτάμηνο!! Πολύ παράξενο που δεν έχεις βρει κάποιον με τον οποίον να σας συνδέει αμοιβαία έλξη μέσα σε ένα οχτάμηνο. Τις προάλλες που έψαχνα ένα καινούριο πορτατίφ, μου πήρε μια εβδομάδα μόνο.

________________
4.


Αγαπητή Α, Μπα,

Βρίσκομαι σε μια πολύ μεταβατική φάση της ζωής μου. Τελείωσα πρόσφατα την σχολή μου, οι γονείς μου χωρίζουν αυτό το διάστημα με εμένα να είμαι στη μέση σε όλα, από κληρονομικά μέχρι τα πιο καθημερινά και το κυριότερο το αγόρι μου έφυγε πριν από λίγες μέρες για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική. Εγώ ξεκινάω από τον Οκτώβρη το μεταπτυχιακό μου στην Ελλάδα και παράλληλα ψάχνω δουλειά στην Αμερική μήπως καταφέρω να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Οι φίλες μου με στηρίζουν πολύ σε όλες τις αποφάσεις μου. Κάνω καλά που το σκέφτομαι έτσι δεδομένου ότι η οικονομική μου κατάσταση είναι άσχημη? Όσο για τις δουλειές στην Αμερική μπορώ πιστεύεις να τα καταφέρω, ψάχνοντας από το Ίντερνετ (στέλνοντας "resume" σε εταιρείες) και ψάχνοντας και το αγόρι μου από εκεί σε αγγελίες κτλ?

Για να δουλέψεις στην Αμερική χρειάζεσαι βίζα που επιτρέπει την εργασία στην Αμερική. Για να βγάλεις τέτοια βίζα πρέπει να έχεις βρει δουλειά. Οι αιτήσεις αυτές γίνονται μια φορά το χρόνο. Δεν πρόκειται να σε διευκολύνει κανένας. Καλύτερα να ψάξεις για μεταπτυχιακό στη Αμερική, μπορεί να βρεις χρηματοδότηση. Επίσης τέτοιες ερωτήσεις καλύτερα να τις κάνεις στο Google. Για να καταλάβεις «αν κάνεις καλά» που σκέφτεσαι οτιδήποτε, πρέπει να έχεις πρώτα όλα τα δεδομένα, οπότε ξεκίνα τις ερωτήσεις στο Google.

________________
5.

Α,μπα καλησπέρα. Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή μιας και ανακάλυψα κάτι για την
οικογένειά μου το οποίο δε γνώριζα και το οποίο είναι αρκετά σημαντικό. Μου είναι πάρα πολύ
δύσκολο να το εκμυστηρευτώ στους φίλους μου (τους οποίους λατρεύω και τους τα λέω όλα) ακόμα
και στο αγόρι μου γιατί δεν ξέρω αν διαθέτουν την ωριμότητα να μου δώσουν κάποια λύση. Επίσης,
δε θέλω να εκθέσω την οικογένειά μου.
Γι'αυτό καταφεύγω σε σένα που θα είναι πολύ πιο εύκολο να μου εκφράσεις ανεπηρέαστη και αμερόληπτη τη γνώμη σου, χωρίς συναισθηματισμούς, πράγμα το οποίο χρειάζομαι αυτή τη στιγμή.
Μόλις άνοιξα ανυποψίαστη κάποιο αρχείο του υπολογιστή του πατέρα μου (εντελώς τυχαία, το τονίζω!) και μέσα σε αυτό βρήκα πάνω από χίλιες φωτογραφίες από ταξίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη του πατέρα μου με μια άλλη συνομήλική του γυναίκα. Η μητέρα μου κι εγώ (είμαι μοναχοπαίδι) γνωρίζαμε για αυτούς τους προορισμούς αλλά με την πρόφαση της δουλειάς. Στις φωτογραφίες, υπάρχουν και λίγες από εμένα και τη μητέρα μου καθώς επίσης και από μια νέα κοπελίτσα που μοιάζει πολύ στην άγνωστη κυρία (ελπίζω να μην έχω καμιά ετεροθαλή αδερφή!).
Όπως είναι προφανές, ο πατέρας μου διατηρεί παράλληλη σχέση χρόνια την οποία γνωρίζουν και οι
φίλοι του και την οποία ενδιαφερόταν να συντηρεί μεγαλοπρεπώς οικονομικά. Η μητέρα μου δε γνωρίζω αν ξέρει για αυτή τη σχέση και δε σκοπεύω σε καμία περίπτωση να της το πω γιατί εδώ και καιρό δεν είναι καθόλου καλά ψυχολογικά (για διαφόρους λόγους) και όχι μόνο δε θέλω να την επιβαρύνω άλλο (εξάλλου μου είναι γνωστό ότι με τον πατέρα μου απλά συνυπάρχουν) αλλά επίσης δε μου πέφτει και λόγος για τη μεταξύ τους συζυγική σχέση.
Το θέμα μου εμένα είναι άλλο. Χωρίς να μου έχει λείψει τίποτα, ερχόμουν αντιμέτωπη για χρόνια
(και έρχομαι ακόμα) με την τσιγκουνιά του πατέρα μου όσον αφορά τα έξοδά μου και τη συνεχή του
γκρίνια.
Επίσης, σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής μου (από ιατρικής μέχρι εκπαιδευτικής άποψης) ο
πατέρας μου δε μου στάθηκε οικονομικά (μένω και με τους δυο γονείς μου) με την πρόφαση ότι δεν
έχει χρήματα με αποτέλεσμα να ξοδεύεται η μητέρα μου η οποία έχει πολύ χαμηλότερο εισόδημα από αυτόν. Ακόμη και σήμερα, που συνεχίζω με επιτυχία τις σπουδές μου και προοδεύω, ο πατέρας μου βρίσκεται σε μια πρωτοφανή οικονομική στενότητα την οποία δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω ή όχι, αλλά ακόμα και αν είναι αληθινή αυτή η στενότητα, εγώ συμπεραίνω το εξής: ότι όλα αυτά τα χρόνια έδινε αλλού τα λεφτά του, στην γκόμενά του και ίσως στην κόρη της, παραμελώντας τη σύζυγό του, φορτίζοντας με αδικαιολόγητο άγχος και φόβο και παραμελώντας ενίοτε και το παιδί του, ενώ ο ίδιος ενδιαφερόταν να περνάει καλά και να παραμένει μοδάτος σε ρούχα και λοιπούς εξοπλισμούς.
Η μητέρα μου κι εγώ είμαστε πολύ απλοί άνθρωποι, προσωπικά δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για φίρμες,
απεχθάνομαι τον υπερκαταναλωτισμό και τα περισσότερά λεφτά μου πάντα τα έδινε σε βιβλία και
δίσκους. Παρόλα αυτά, ενώ θα μπορούσαμε να ζήσουμε πολύ πιο άνετα (και να ζούμε, ως οικογένεια), δε ζήσαμε, και τώρα συνειδητοποιώ το γιατί.
Όπως σου είπα, δε θα πω κάτι στη μητέρα μου. Ούτε μπορώ να πω κάτι στον πατέρα μου ακόμα. Απλά θίγομαι με την κοροϊδία. Σε λίγο καιρό φεύγω στο εξωτερικό για δουλειά (το πλάνο είναι να με
βοηθάνε και οι γονείς μου σε ανάγκη).
Σε παρακαλώ πες μου τί να κάνω. Να του πω ψύχραιμα, ότι αυτό είναι ατιμία; Να ζητήσω νόμιμα κάποιο μερίδιο από εισόδημα; Δεν ξέρω καν αν σκέφτομαι βλακείες!
Ίσως και να μην μπορώ να κάνω και πολλά.
Φοβάμαι μήπως σκέφτομαι υλιστικά και τελείως ρηχά, όμως νιώθω πως το συναισθηματικό κενό δεν
μπορεί να γεμίσει με τίποτα πια από την πατρική φιγούρα η οποία ως βίωμα με ντροπιάζει και προκειμένου να διασώσω ένα κομμάτι από την αξιοπρέπειά μου θέλω να διεκδικήσω όσα μου ανήκουν.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω και την παραμικρή ιδέα του τι περνάς, πώς είναι να ανακαλύπτεις ότι ο πατέρας σου έχει παράλληλη ζωή.
Μου κάνει εντύπωση που κολλάς τόσο πολύ στο οικονομικό θέμα. Δεν ξέρω από πού προκύπτει η πρόταση «όπως είναι προφανές, ο πατέρας μου διατηρεί παράλληλη σχέση χρόνια την οποία γνωρίζουν και οι φίλοι του και την οποία ενδιαφερόταν να συντηρεί μεγαλοπρεπώς οικονομικά.» Δεν μου φαίνεται καθόλου προφανές το συμπέρασμα που έβγαλες.
Ακόμη κι αν είναι έτσι. Έχεις ανακαλύψει ότι ο απών πατέρας σου ζει μια παράλληλη ζωή και η τελική ερώτηση είναι αν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι από τα εισοδήματα του; Δεν ξέρω αν όντως προσπαθείς να γεμίσεις ένα συναισθηματικό κενό διεκδικώντας χρήματα. Είναι πολύ περίπλοκο το θέμα. Μπορεί και να είναι έτσι.
Αν είναι έτσι, το κενό που νιώθεις δεν πρόκειται να γεμίσει με τα χρήματα. Δεν είναι τρόπος για να τον κάνεις να αισθανθεί κάτι, έστω και θυμό, για σένα. Δεν είμαι ειδικός, αλλά αυτό μου το λέει η κοινή λογική. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να μην πεις τίποτα στον πατέρα σου. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου αυτή η ιστορία, και δε νομίζω ότι είναι μέσα και στις δικές σου δυνάμεις. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να συζητήσεις με κάποιον εξωτερικό, όπως λες, αλλά όχι με μένα. Σκέψου το.
Πρακτικά θα σου πω μόνο το εξής: ο πατέρας σου δεν έχει καμία υποχρέωση – νομική εννοώ - να σου δίνει λεφτά. Ούτε πρέπει να σε συντηρεί, εφόσον είσαι πάνω από 18 χρονών. Τίποτα δε μπορείς να κάνεις από αυτή την άποψη. Και τα υπάρχοντά του έχει δικαίωμα να τα μοιράσει όπως του αρέσει. Έχοντας αυτό υπόψη σου, σκέψου τι πραγματικά είναι αυτό που θέλεις να διεκδικήσεις. Και μην το πεις σε μένα, αναζήτησε κάποιον ειδικό.

________________
6.


Καλημέρα Αμπούλα. Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω μία σχέση εξ αποστάσεως εδώ και τρία χρόνια με μία πανέμορφη πατριώτισσά μου. Εδώ και 8 μήνες δουλεύω σε μία εταιρεία πάνω σε αυτό που σπούδασα. Το εργασιακό περιβάλλον είναι αρκετά καλό, ο μισθός σε μέτρια επίπεδα και από Οκτώβρη χαμηλός διότι έχουμε περικοπές αλλά θα δουλεύουμε μία ημέρα λιγότερο την εβδομάδα. Με την κοπέλα είχαμε συμφωνήσει να έρθει στην πρωτεύουσα αρχές Οκτώβρη, όπως και θα γίνει. Η μητέρα μου, με την οποία και μεγάλωσα, περιμένει να συνταξιοδοτηθεί και βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο νησί. Έχει σκοπό να το παίξει διπλό ταμπλό (9 μήνες στο νησί, 3 στην πρωτεύουσα). Το δάνειο είναι δυσβάστακτο και θέλει να μείνουμε (το ζευγάρι) στο σπίτι της ώστε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς του σπιτιού και, αν δεν βγαίνει οικονομικά, ένα μικρό μέρος του δανείου. Εγώ θέλω να ξεφύγω από αυτήν την κατάσταση και να νοικιάσω ένα σπίτι, ζήτημα αν θα βγαίνω οικονομικά-η κοπέλα μου θα παίρνει ανεργία, διότι σε αυτό που κατοικώ τώρα έχω πολύ άσχημες αναμνήσεις, πολλά προβλήματα με τους γείτονες στο παρελθόν, και νιώθω σαν φυλακισμένος. Το όνειρό μου είναι να επιστρέψω στο νησί (μαζί με την δική μου Έλενα) αλλά δεν βρίσκω δουλειά (θα είχα φύγει χθες αν υπήρχε κάτι). Καλά να περνάς στο Αμέρικα ,συγγνώμη για τον πάπυρο, το επόμενο gin-tonic που θα πιω θα είναι στην υγειά σου.

Με τρελαίνετε όταν δίνετε αναφορά για τη ζωή σας χωρίς να ρωτάτε τίποτα.

________________
7.


Καλημέρααα, απορία προς Αμπά και προς αναγνώστες: Σκέφτεστε κι εσείς κατά καιρούς τον άνθρωπο με τον οποίο ανταλλάξατε το πρώτο σας φιλί; Άσχετα από το αν προχώρησε η σχέση μαζί του ή όχι και άσχετα με τη φάση της ζωής που βρίσκεστε τώρα.

Εγώ χρειάστηκα και κάτι δευτερόλεπτα για να θυμηθώ, οπότε η απάντηση είναι όχι.

________________
8.


Απλά σε θαυμάζω... όταν διαπιστώνεις πως κάποιος έχει αληθινή ανάγκη μια συμβουλή οι απαντήσεις σου είναι περιεκτικές και πραγματικά βοηθούν... στην αντίπερα όχθη όποιος "σαχλαμαρίζει" παίρνει και την απάντηση που του αρμόζει..

________________
9.


Αγαπημένη,

Ποιά είναι η άποψή σου για τον Jon Stewart και τον Jimmy Kimmel?
Συγχαρητήρια για όλα τα εύστοχα σου σχόλια!

Σε φιλώ!

Ο Jon Stewart στα μάτια μου δε μπορεί να κάνει λάθος. Ο Τζίμι μου φαίνεται μερικές φορές σαν ο νταής του σχολείου.

________________
10.


Άμπα, Αμπίτσα είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, γουστάρω πολύ τις απαντήσεις διοτι είναι πέρα για πέρα αληθινές και διόλου ειρωνικές. Έχω λοιπόν θέμα με την προσωπική μου ζωή. Είχα μια σχέση 2 χρόνια-χωρίσαμε καθότι ανυπόφορος ζηλιάρης-το πρόβλημα είναι ότι κατά διαστήματα βρισκόμασταν για να κουνάμε την αχλαδιά, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να ζηλεύει παράφορα παρόλο που είχαμε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Ωστόσο έχω κάνει προσπάθειες για καινούριο ξεκίνημα αλλά σπάει κωδικούς από το φβ, ανακατεύει φίλες-φίλους και τα κάνει όλα κώλο και με εκθέτει. Είναι βέβαια κάπως ζόρικο να ξεκόψω διότι υπάρχει απίστευτη σεξουαλική χημεία. Τώρα θα μου πεις ότι τα θέλω όλα δικά μου. Να τα ξαναβρούμε δεν παίζει από μέρους μου, αλλά νιώθω ότι κάνω ένα βήμα εμπρός και τρία πίσω. Τι προτείνεις;;;

Εγώ προτείνω αντί να κουνάς την αχλαδιά να ζητήσεις περιοριστικά μέτρα, αλλά έτσι είμαι εγώ. Συντηρητική.

________________
11.


στο τελευταίο σου ποστ ανέβασες μία φωτο από ένα πεντανόστιμο καπνιστό κρέας (τουλάχιστον πεντανόστιμο φαινόταν από τη φωτό).τι ήταν ?? μου τρέχαν τα σάλια μολις το είδα!!!

Είναι καπνιστό μπεϊκονάκι από αυτούς εδώ (πριν κάνετε κλικ, είναι ένα χασάπικο που βρίσκεται στην Αυστραλία). Επ' ευκαιρία όμως σας συστήνω το μπλογκ με τις πιο ωραίες φωτογραφίες φαγητού για μένα, το What Katie Ate.

________________
12.

Έχω πάθει λαλά με την Ταϊτή! Θέλω να πάω κολασμένα! Γενικότερα σε κάποιον τρομακτικά απομονωμένο βράχο του Ειρηνικού, αλλά η Ταϊτή το ενσαρκώνει τέλεια. Ξέρεις, να πάρω το γεωγραφικό μου πλάτος προς τα πάνω, και να δω που καταλήγει απ' την άλλη!
Αλλά ούτε 3000 έουρος δε θα φτάνουν. Και ποιός θα 'ρθει μαζί μου με τόσα λεφτά; Την βλέπω στα όνειρά μου! Θέλω να ξεφύγω στον παράδεισο!
Το ήξερες ότι ο Γκωγκέν πήγε εκεί, Γαλλική Πολυνησία γαρ, και έφτιαξε μερικά απ τα αριστουργήματά του, πηδολογώντας κοριτσάκια;
Εσύ σε ποιά μέρη έχεις ταξιδέψει; Σ' αρέσουν τα ταξίδια φαντάζομαι! Κάποιο αγαπημένο; Κάποιος ευσεβής πόθος;

Τα 3.000 έουρος μάλλον ούτε για τα εισιτήρια δεν φτάνουν. Μακάρι να τα καταφέρεις μια μέρα και ωραίες οι φαντασιώσεις, αλλά οι πίνακες του Γκωγκέν δεν δείχνουν ότι οι ιεραπόστολοι είχαν ήδη περάσει και είχαν ντύσει τους κατοίκους μέχρι το λαιμό στέλνοντας τους καθημερινά στην εκκλησία. Τώρα η Ταϊτή είναι μια χώρα που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και έχει μεγάλο δημόσιο τομέα με αρκετά υψηλή ανεργία, οπότε, αν πας μέχρι την Ελαφόνησο, δεν θα έχεις αποκλίνει και πολύ από τον στόχο σου.
 


________________
13. 

Σήμερα, η συνέχεια της ερώτησης 9 από εδώ. Ήταν μια προσωπική εξομολόγηση που είχε δώσει αφορμή για πολλά σχόλια.

Αγαπητή Λένα, το ξέρω ότι έχεις δίκιο.

Είχα πολλή ανάγκη να μιλήσω γι' αυτήν την κατάσταση κι ευχαριστώ πολύ κι εσένα και τις αναγνώστριες/αναγνώστες NoNick, πόντια, margarita86, to_kerataki_mou, που μέχρι τώρα τουλάχιστον μου έχουν απαντήσει σοφά στα σχόλια. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Τα λόγια σας είναι βάλσαμο. Είναι λόγια που μόνο πραγματικοί φίλοι θα μπορούσαν να πουν – σαν ένα χάδι, όπως είπε και η πόντια.

Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα κι ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες! Έχω πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μου για να διαχειριστώ όλο αυτό αλλά ελπίζω ότι θα βρω το δρόμο μου. Να είστε όλοι καλά!

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ