Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας

Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας Facebook Twitter
30

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, θείος του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέστηκε. Η ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει προδότη αλλά δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκτέλεσή του.

 

Αρχές της εβδομάδας οι βορειοκοεατικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει την αποπομπή του Γιανγκ Σονγκ-Θαέκ, τον οποίο χαρακτήρισαν «διεφθαρμένο, γυναικά και τοξικομανή». Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει πάλι το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο Γιανγκ απομακρύνθηκε από τη θέση υψηλής ευθύνης που κατείχε επειδή προέβη σε εγκληματικές πράξεις και επειδή ηγήθηκε αντεπαναστατικής οργάνωσης.

Ο Γιανγκ ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος και θεωρούταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες της χώρας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο θείος Γιανγκ κρίθηκε ένοχος για προδοσία κατά του έθνους και εγκλήματα τα οποία ο ίδιος τελικά ομολόγησε.

30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM