Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα

Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα Facebook Twitter
24

 

H απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που ανακύπτουν από έρευνα της KAΠA Research για τους Έλληνες που έγινε για το Βήμα της Κυριακής.



Σε ποσοστό 69% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και μόλις 1 στους 4 πιστεύουν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.



Ενδεικτικό είναι ότι η λέξη “καταστροφή” είναι όπως δηλώνει το 27,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα, εκείνη που περιγράφει καλύτερα το μέλλον της Ελλάδας. Ακολουθούν η «στασιμότητα» (25%) και η «κρίση» (18,5%).



Ακόμη πιο απογοητευτικό στοιχείο είναι η διάθεση των πολιτών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το 56% δηλώνει ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έφευγε στο εξωτερικό.



Στις εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ.. Συγκεκριμένα είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 5,3%,και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.



Στην παράσταση νίκης επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με με 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.



Καταλληλότερος ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%.



Σε ποσοστό 40,4%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.



Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.





Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ