Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά

Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά Facebook Twitter
23

Νωρίτερα θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σύμφωνα με Τα Νέα, στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας το σχολικό έτος θα ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία. Για τα γυμνάσια και τις τάξεις Α' και Β' λυκείου στις 31 Μαΐου  και στις 21 Μαΐου για τη Γ' λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Ακόμη προβλέπεται κατάργηση των σχολικών αργιών όπως του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών οπότε θα γίνεται πρωινός εκκλησιασμός και στη συνέχεια μάθημα. Επίσης θα μειωθούν οι σχολικοί περίπατοι.

Στόχος του υπουργείου δεν είναι μόνο η ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αλλά και η δημιουργία μιας νέας ανάπαυλας στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μαζί με την αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Αυτό θα διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» ή αλλιώς «ανοιξιάτικο διάλειμμα» , ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM