Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως η Ελλάδα

Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως η Ελλάδα Facebook Twitter
10

Σύμφωνα με έρευνα ανάλυσης δεδομένων του 2013 που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato, στη λίστα των δέκα χωρών με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως βρίσκεται και η Ελλάδα.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται στην κορυφή με το έθνος της να συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, ενώ ακολουθεί το Ιράν και η Σερβία. 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή και ακολουθούν κατά σειρά η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Ν.Αφρική, η Βραζιλία και τέλος η Ελλάδα.

Οι συνολικά 90 χώρες που περιλαμβάνονται στον "δείκτη δυστυχίας" επιλέχθηκαν με βάση τα δεδομένα του Economist Intelligence Unit και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Steve Hanke του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

Ο τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού, και τα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από έτος σε έτος.

Ο πληθωρισμός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μαστίζει τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες χώρες που παρατίθενται. Για την Ελλάδα, ο παράγοντας που υπήρξε καθοριστικός στη διαμόρφωση της θέσης της στη λίστα ήταν η ανεργία.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τις 90 χώρες που παρουσιάζονται στην Έκθεση:

Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση παγκοσμίως η Ελλάδα Facebook Twitter
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM