Φυλακή σε πρώην αντιδήμαρχο της Βέροιας

Φυλακή σε πρώην αντιδήμαρχο της Βέροιας Facebook Twitter
3

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης 4-7 ετών σε πρώην αντιδήμαρχο της Βέροιας και τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν για κατασπατάληση και κοινοτικών κονδυλίων που σχετίζονταν με ένα έργο "φάντασμα". Όλες οι ποινές ανεστάλησαν για μια τριετία.

Πρόκειται για ένα δρόμο μεταξύ Άνω και Κάτω Βερμίου που είχε μελετηθεί για την τουριστική ανάπτυξη και σύνδεση του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου με το κέντρο «Τρία-Πέντε Πηγάδια».

Οι κατηγορούμενοι, δηλαδή ο αντιδήμαρχος, ένας εργολάβος και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι εμφάνιζαν το έργο να προχωρά κανονικά και καρπώνονταν τη χρηματοδότηση του έργου. Το ύψος της ζημιάς προσδιορίστηκε σε περίπου 460.000 ευρώ.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις τους, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο, ενώ μεταξύ των ισχυρισμών που προέβαλλαν οι υπάλληλοι ήταν ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε βάρος τους, διότι υπήρχε κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM