Η Φωτεινή Πιπιλή είναι υπερβολικά καλή για να είναι στην ΝΔ

Η Φωτεινή Πιπιλή είναι υπερβολικά καλή για να είναι στην ΝΔ Facebook Twitter
Φωτο αρχείου / Γνωστή φιλόζωη, ήταν η εισηγήτρια του κόμματος της στο νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», που ευτυχώς υπερψηφίστηκε.
33

 

Η Φωτεινή Πιπιλή είναι υπερβολικά καλή για να είναι στην ΝΔ Facebook Twitter

 

Δεν ξέρω πότε συνέβη και το έχασα, ή αν ήταν πάντα έτσι και δεν το είχα προσέξει ποτέ (γιατί στεκόμουν στην επιφάνεια της περσόνας).

 

Η Φωτεινή Πιπιλή είναι η καλύτερη πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας: τόσο κεντρώα και φιλελεύθερη, τόσο λογική και ταυτόχρονα ατρόμητη, που απορώ τι κάνει εκεί μέσα. 

 

Να μερικοί λόγοι που την εκτιμώ:

 

1) Πρόσφατη δήλωση. "Ταυτισμένοι με τη βία οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής". 

Την ώρα που ακόμα και Νεοδημοκράτες βουλευτές γλείφουν τους ψηφοφόρους της Χ.Α. (ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πολλούς απ' αυτούς "παραπλανημένους"!), η Πιπιλή λέει κάτι πολύ απλό: Και να μην είναι φασίστες, έχουν δει τη βία της Χ.Α., και προφανώς την επικροτούν ή την ανέχονται. 

 

2) Δεν αντέχει την "πατριωτική" δεξιά.

Τις προάλλες ζήτησε και δημοσίως να στραφεί η Ν.Δ. προς το κέντρο, οπότε κι η ίδια δεν πρέπει να νιώθει άνετα με το σχεδόν ακροδεξιό στίγμα του Σαμαρά.

 

 

3) Στήριξε δημόσια τον Νίκο Δήμου για το "Άγιο" Φως. 

Την ώρα που ακόμα και ο αρχηγός του Ποταμιού πήρε αποστάσεις απ' τον Δήμου (για να μη χάσει ψηφαλάκια), την ώρα που η Εκκλησία αναθεμάτιζε τον Δήμου και όποιον τον στήριζε, αυτή, μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που παίρνει ψήφους απ' τους θρησκευόμενους, δε δίστασε να τα βάλει με τον Αμβρόσιο

 

Η Φωτεινή Πιπιλή είναι υπερβολικά καλή για να είναι στην ΝΔ Facebook Twitter

 

Προκαλώντας αυτήν την γελοία αντίδραση

 

 

 

4) Είναι υπερκομματική

Είχε ζητήσει απ' το κόμμα της να στηρίξει τον Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης (ενώ ταυτόχρονα είχε πει καλά λόγια και για τον Σακελλαρίδη). Το κόμμα της δεν την άκουσε φυσικά, έβαλε κομματικό υποψήφιο ενάντια στον Μπουτάρη και έφαγε τα μούτρα του. 

 

 

5) Αντάρτισσα με αιτία

Δεν απειλεί κάθε τρεις και λίγο ότι θα καταψηφίσει -ειδικά όπως κάνουν συνάδελφοί της όταν απειλούνται συντεχνιακά συμφέροντα των ψηφοφόρων της. Όταν απειλεί το κάνει για πραγματικά σοβαρούς λόγους. Πχ. τον περασμένο μήνα απείλησε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις παραλίες. ("Μου έπεσαν τα μαλλιά με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς», λέει η Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «τέρας» το νομοσχέδιο ...")

 

 

6) Αντέδρασε στην πρόταση του υποψηφίου του κόμματός της στην Αθήνα για "δημοψήφισμα για το Τέμενος".

Θύμισε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο ότι έχουμε ανεξιθρησκεία και είπε ότι αυτή ήδη απ' το 2000 είχε προτείνει να γίνει το Τζαμί στον εγκαταλελειμμένο Ελαιώνα και όχι στην γειτονιά του Βοτανικού. Είπε: "Οι πιστοί του Ισλάμ έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέρχονται σε έναν οργανωμένο χώρο και όχι σε υπόγεια γκαράζ που δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι θα πηγαίνουν να προσεύχονται κάθε Παρασκευή με τάξη και σειρά, όπως οι Έλληνες που απέμειναν στην Βηρυτό πηγαίνουν στον Άγιο Γεώργιο της Βηρυτού διαχρονικά.

Άκουσα την πρόταση του κ. Σπηλιωτόπουλου για δημοψήφισμα αλλά πιστεύω ότι ο διάλογος είναι το καλλίτερο δημοψήφισμα. Η πρόταση μου στον Άρη Σπηλιωτόπουλο είναι να κάνει μια ανοιχτή συγκέντρωση - να πάω και εγώ – και με ωραίο τρόπο να εξηγήσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανεξιθρησκία και σεβασμό στη θρησκεία του άλλου χωρίς να ενοχλείται ούτε η μια θρησκεία ούτε η άλλη."

7) Είχε δίκιο που πρωτοστάτησε στην απαγόρευση οπλοφορίας στη Βουλή

"Αν δεν είχα πουλήσει «τρέλα» σε ανύποπτο χρόνο" δήλωσε, "που είχα επισημάνει και είχα πει δημοσίως ότι πρέπει να καταργηθεί η οπλοφορία μέσα στη Βουλή – και το πέτυχα -, δεν θα είχαμε γλυτώσει πραγματικά σε 2 περιπτώσεις τις προηγούμενες μέρες από οπλοχρησία μέσα στη Βουλή. Χθες μέσα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου δεν σας κρύβω ότι τρόμαξα από την αντίδραση του νταβραντισμένου θηρίου, του Μίχου και του Παναγιώταρου αλλά και της Ραχήλ Μακρή. Είπα «Χριστέ μου, αν δεν είχε απαγορευτεί η οπλοφορία στη Βουλή»... Με την υπόθεση υιού Μπαλτάκου, για παράδειγμα, αμφιβάλετε αν είχαν όπλα – μπορεί να είχε όπλο και ο υιός Μπαλτάκου – τι θα γινόταν εκεί μέσα. Και σοβαρολογώ. Είμαι σίγουρη ότι θα πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο, αντί για κλωτσιές, πυροβολισμούς. Δεν είμαι υπερβολική. Τους έχετε δει σε τί έξαλλη κατάσταση είναι;|

8) Είναι η μοναδική μέσα στη Ν.Δ. που υποστηρίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομοφυλοφίλων.

Και με αφορμή την κριτική της στο outing που έκανε ο Γ. Βαλλιανάτος σε συνυποψηφίους του, είπε: "Θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως καρφί και ρουφιάνος, καταδίδοντας χωρίς κουκούλα ποιοι άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι. Είναι ντροπή, διότι μιλάτε με έναν άνθρωπο που δίνει αγώνα για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και των ομοφυλοφίλων – είμαι η μοναδική στη Ν.Δ. που έχω ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης – και υποστηρίζω τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, είτε είναι αδύναμος είτε γυναίκα είτε κακοποιημένος άνδρας είτε ζώο."

====

 

 

Θεωρώ πως η Φωτεινή Πιπιλή είναι υπερβολικά καλή για να είναι στην ΝΔ. Δεν ξέρω πού θα μπορούσε να πάει - πάντως της ΝΔ της πέφτει πραγματικά πολλή.

 

 

 

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ