Το Facebook έπαψε να θεωρεί ακατάλληλες τις φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν

Το Facebook έπαψε να θεωρεί ακατάλληλες τις φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν Facebook Twitter
10

Το Facebook, το οποίο έχει συχνά αφαιρέσει φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν αλλάζει τη στάση του και προχωράει στη θέσπιση νέας και αρκετά πιο ανεκτικής πολιτικής αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά από τον πρόσφατο θόρυβο που προκάλεσε τόσο η καμπάνια #freethenipple αλλά και αρκετά περιστατικά με χρήστες να το κατηγορούν για υπερβολική και οριζόντια λογοκρισία, έρχεται η νέα ανακοίνωση η οποία αν και δεν έγινε με τυμπανοκρουσίες προστέθηκε και στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook: 

"Επιτρέπεται να δημοσιεύονται στο Facebook φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν μωρά;

Ναι. Θεωρούμε το θηλασμό κάτι απολύτως φυσικό και όμορφο. Έτσι, αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τις μητέρες να μοιράζονται αυτήν την εμπειρία τους στο Facebook. Στην πλειονότητά τους, αυτές οι φωτογραφίες συμβαδίζουν με τις πολιτικές μας.

Λάβετε υπόψη ότι για τις φωτογραφίες που εξετάζουμε, ειδοποιούμαστε σχεδόν αποκλειστικά από άλλα μέλη του Facebook που παραπονιούνται για την κοινοποίησή τους στο Facebook."

Την είδηση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Facebook ο οποίος τόνισε πως η πολιτική τους άλλαξε γιατί έτσι ήταν το σωστό. Ξεκαθάρισε όμως πως ακόμη και οι εικόνες με θηλασμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές και να μην ξεπερνούν τα όρια. Ο Independent αναφέρει πως η πολιτική επεκτάθηκε και στις φωτογραφίες γυναικών με μαστεκτομή οι οποίες επίσης λαμβάνονταν υπόψιν ως ακατάλληλες. 

Ηλεκτρονική ιστοσελίδα με θεματολογία γύρω από την μητρότητα αποφάσισε να δοκιμάσει τους νέους κανόνες και παρότρυνε τις αναγνώστριες να ποστάρουν φωτογραφίες με τα μωρά τους την ώρα που θηλάζουν. Τελικά η φωτογραφία της Paala Secor κατέβηκε λίγη ώρα αργότερα ενώ η ίδια έλαβε προειδοποίηση για ακατάλληλο περιεχόμενο. Mία όμως μέρα μετά το Facebook επέστρεψε με μια συγνώμη και η φωτογραφία εμφανίστηκε και πάλι.

Το Facebook έπαψε να θεωρεί ακατάλληλες τις φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν Facebook Twitter

Τα μέλη της ολοένα και πιο δημοφιλούς καμπάνιας #FREETHENIPPLE καλωσόρισαν την αλλαγή αυτή αλλά εξακολουθούν να επιμένουν πως αυτή ήταν μόλις μια νίκη στη μάχη που δίνουν για την πλήρη αποδοχή απενεχοποίηση του γυναικείου στήθους στα social media.

Τech & Science
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM