Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
37

Απεργία πείνας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με κείμενο του που δημοσιεύτηκε στο indymedia.

Αιτία της απεργίας πείνας είναι το γεγονός ότι οι αρχές αρνούνται να του χορηγήσουν άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτά.

Στο κείμενο του με τίτλο «ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας» αναφέρει: «Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου».

Η επιστολή του καταλήγει με την γνωστοποίηση της απόφασης του να ξεκινήσει απεργία πείνας: «Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου».

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM