Υπάρχει πάντως κάτι που εκτίμησα στη συμπεριφορά και των δύο πλευρών

Υπάρχει πάντως κάτι που εκτίμησα στη συμπεριφορά και των δύο πλευρών Facebook Twitter
23

Το έβαλα και νωρίτερα στις ειδήσεις το βίντεο ("Ήρθαμε να κάνουμε μια πολιτική παρέμβαση" λένε οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απλώσει κομματικό πανό στο μπαλκόνι του δημαρχείου. Ο Δήμαρχος που βγήκε ο ίδιος για να το μαζέψει τους λέει να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουν την παρέμβαση και διαμαρτύρεται για τα αυτοκόλλητα που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του Δημαρχείου).

Βρίσκω μάλλον αστείο το ότι η κοπέλα που επιμένει να στολίσει το Δημαρχείο της πόλης με κομματικό πανό υποστηρίζει ότι "Είμαστε η νεολαία αυτής της πόλης".

[Τελικά ο Μπουτάρης είναι η πραγματική νεολαία αυτής της πόλης - νομίζω έχει πολύ πιο νεανικό μυαλό (και πολύ λιγότερο ξύλινο κομματικό λόγο) από πολλούς μας.] 

Το καλό πάντως είναι πως ήταν και οι μεν και ο δε όσο γινόταν πιο ευγενείς.

Ο Μπουτάρης μόνος του βγήκε να κατεβάσει το πανό (αντί να στείλει την ασφάλεια του Δημαρχείου να κάνει τη βρωμοδουλειά), ένας εναντίον 15, έκανε έναν άλφα διάλογο, πρότεινε να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκράτησε τα νεύρα του. 

Οι νεολαίοι, με ξύλινα κλισέ μεν, αλλά σοβαροί και με σεβασμό, χωρίς να ξεφύγουν με βρισιές ή με συμπεριφορά όχλου. Συγκράτησαν τα νεύρα τους. 

Και τελικά αυτό είναι που μου έμεινε πιο πολύ απ' το βίντεο.

Ένα επεισόδιο που συνήθως θα περιείχε απίστευτες προσβολές εκατέρωθεν και θα οδηγούσε σε τσαμπουκάδες ή προπηλακισμούς ή και λάιτ ξύλο, το χειρίστηκαν όλοι αρκετά πολιτισμένα. 

Να θυμηθούμε άλλους νεολαίους εναντίον άλλων πολιτικών; Να θυμηθούμε Δημάρχους που βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών; Άλλος δήμαρχος δεν θα είχε μείνει στην απειλή αλλά θα είχε φέρει αστυνομία να τους μαζέψει. Άλλοι νεολαίοι θα είχαν φουντάρει τον δήμαρχο απ' το μπαλκόνι.  

Σε μια εποχή που το πιο εύκολο είναι να πας να χτυπήσεις τον άλλον φωνάζοντάς τον "φασίστα" (στην καλύτερη!), οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο, παρά την ένταση, φέρθηκαν σχετικά πολιτισμένα.

Δεν ήταν με το σεις και με το σας φυσικά, αλλά δεν ξέφυγαν και, κυρίως, συγκράτησαν όσο μπορούσαν τα νεύρα τους, κι ας μην συμφώνησαν τελικά σε τίποτα. 

  

Να που στην σημερινή Ελλάδα μπορεί να συμβεί και αυτό... 

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ