Το πιο εξοργιστικό, κατά τη γνώμη μου, πράγμα στα επεισόδια των διαδηλώσεων

Το πιο εξοργιστικό, κατά τη γνώμη μου, πράγμα στα επεισόδια των διαδηλώσεων Facebook Twitter
Φωτο: Άγγελος Μπαράι / ΓΚΡΕΚΑ grekamag.gr/39410
35

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς για χτες. Έγιναν ειρηνικές πορείες, έγιναν επεισόδια μετά, υπήρχαν πολλοί ασφαλίτες, πολλά βίντεο με ακρότητες αστυνομικών, βίντεο όμως και με πέταγμα μολότοφ από μπαλκόνια, σίγουρα κάποιες ζημιές έγιναν προβοκατόρικα, άλλες όμως έγιναν 'επαναστατικά'. 

Μπορεί κάποια απ' τα βίντεο να είναι αμφιλεγόμενα (ας πούμε, τι προηγήθηκε πριν να βάλει ο αστυνομικός το μπουκάλι σε τσάντα συλληφθέντα; το έβγαλε άραγε απ' την ίδια τσάντα και μετά το ξανάβαλε; ή το φύτεψε εκεί;), όμως όλα δείχνουν ότι μέρος της αστυνομίας ήταν πολύ πιο επιθετικό απ' ό,τι έπρεπε. Σα να το χαιρόταν κιόλας.  

Και κάποιοι λεγόμενοι 'μπαχαλάκηδες' έκαναν ζημιές και πήγαιναν για καβγά (δεν μπορεί όοολοι όσοι είδαμε να ήταν απλώς ασφαλίτες με κουκούλες), πάντως: 

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε τόση αστυνομία στα Εξάρχεια (ίσως και καθόλου) δεν θα είχε γίνει τίποτα απ' όλα αυτά.

Νομίζω ότι χωρίς τον αιώνιο εχθρό (τα ΜΑΤ) εκεί, κανείς δεν θα έκαιγε ή κατέστρεφε κάτι - οι αναρχικοί αγαπούν τα Εξάρχεια και δεν θα πήγαιναν να τα σπάσουν από μόνοι τους. Θέλω να πω, πολλοί γνωστοί μου που μένουν Εξάρχεια λένε ότι αν φοβούνται κάποιους σε τέτοιες περιπτώσεις, φοβόνται τα ΜΑΤ εξαιτίας των κινδύνων που έχει η μαζική -κατά χιλιάδες- παρουσία τους εκεί.

Πολλά πράγματα είναι κουραστικά σ' αυτή την υπόθεση, όλες οι πλευρές κάνουν τα λάθη τους, κανείς δε μοιάζει να νοιάζεται για εκτόνωση, κανείς δε σέβεται τον άλλο.

Όμως η ύπαρξη και η διατήρηση ενός ακροδεξιού αστυνομικού παρακράτους (είδαμε τι κάνουν on camera, δε μπορώ να φανταστώ τι κάνουν όταν δεν υπάρχει κανείς να τους τραβήξει!), είναι, για μένα, το πιο εξοργιστικό απ' όλα. 

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ