Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS

Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS Facebook Twitter
9
Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS Facebook Twitter

Νέο ανατριχιαστικό φωτογραφικό υλικό από τους στρατιωτικούς της ISIS απεικονίζει μέλη της να ρίχνουν έναν άνδρα από την ταράτσα κτιρίου, με την κατηγορία ότι είναι gay.


«Το Ισλαμικό δικαστήριο της Wilayet al-Furat αποφάσισε ότι ένας άνδρας ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, θα πρέπει να ριχτεί από το υψηλότερο σημείο της πόλης» είπαν στην ανακοίνωση που συνόδευε τις φωτογραφίες, προσθέτοντας ότι εφόσον επιζήσει, θα τον πετροβολήσουν έως θανάτου.


Είναι άγνωστο αν ο άνδρας πέθανε ακαριαία από την πτώση.

Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS Facebook Twitter
Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS Facebook Twitter
Δημόσια εκτέλεση ομοφυλόφιλου από την ISIS Facebook Twitter


Είναι η τρίτη φορά, σε χρονικό διάστημα λιγότερο από μήνα, που ομάδα τζιχαντιστών εκτελεί κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος.


Αφού ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν στο κινητό του θύματος βίντεο που τον έδειχναν να «διαπράττει άσεμνες πράξεις με άνδρες», ο 20-χρονος πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου στη συριακή επαρχία Deir Ezzor, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.


Τα στοιχεία έρχονται στο φως από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει τη βάση του στο Λονδίνο. Αναφέρεται και η περίπτωση ενός 18-χρονου που υποβλήθηκε στην ίδια τιμωρία.


Οι δημόσιες εκτελέσεις είναι πολύ δημοφιλής μέθοδος της ομάδας, η οποία διοικεί μέρη του Νοτίου Ιράκ και της Συρίας με σιδηρά πυγμή και επιβάλλει σκληρές τιμωρίες σε όσες πράξεις θεωρεί ότι παραβιάζουν τη δική της εκδοχή του Ισλαμικού Νόμου, όπως είναι η μοιχεία, η κλοπή και η βλασφημία.


Έχουν εκτελέσει επίσης μικρό αριθμό ξένων αιχμαλώτων.


Την Τρίτη 9/12, αποκεφάλισαν έναν άνδρα στη Νότια Συρία με την κατηγορία ότι «προσέβαλε τον Αλάχ», με παιδιά να παρακολουθούν την εκτέλεση.


Σε δήλωσή τους που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των τζιχαντιστών, η ISIS αναφέρει ότι ο άνδρας παραδέχτηκε το αδίκημά του λίγο πριν τον εκτελέσουν στην επαρχία Raqqa, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία ενόψει έγκρισης του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

Διεθνή / Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων»

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στην Τιφλίδα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή τους επιδιώκει στενότερη σχέση με τη Ρωσία εις βάρος των σχέσεών της με τη Δύση
NEWSROOM
«Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Διεθνή / «Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Με επιστολή τους στον στον υπουργό Άμυνας και στον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δηλώνουν ότι η επίθεση στη Ράφα «δεν είναι τίποτα λιγότερο από απερισκεψία»
NEWSROOM
Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας Ακσάτα Μούρτι αποκαλύπτει: Προσπαθώ να μην διαβάζω τις ειδήσεις

Διεθνή / Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας, Ακσάτα Μούρτι, αποκαλύπτει: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να συνεχίσω την παράσταση»

Η Ακσάτα Μούρτι, κόρη Ινδού μεγιστάνα, είναι πλουσιότερη από τον βασιλιά Κάρολο -  «O Ρίσι είναι κολλημένος με τους κανόνες, εγώ είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα», δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM