Ο Πάπας κάνει άνω - κάτω τα Χριστούγεννα

Ο Πάπας κάνει άνω - κάτω τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
10

Μέσω ενός προσωπικού του βιβλίου που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ο Πάπας Βενέδικτος ΣΤ' αποκαλύπτει τα συμπεράσματα που έβγαλε ο ίδιος ύστερα από τη μελέτη της ζωής του Ιησού.

Ο ίδιος δεν διστάζει να τα βάλει με τις παραδόσεις και να διαφωνήσει αρχικά με τη χρονολογία γέννησης του Ιησού, η οποία βασίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε εσφαλμένους υπολογισμούς ενός μοναχού που έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. Ο Πάπας υποστηρίζει ότι το σφάλμα έχει απόκλιση δεκαετιών.

Ο ισχυρός άντρας του Βατικανού, ισχυρίζεται επίσης ότι στη φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Μεσσίας δεν υπήρχαν ζώα, τα οποία προστέθηκαν αιώνες αργότερα, μέσω των παραδόσεων, ενώ ο ίδιος αρνείται και τον ύμνο των αγγέλων.

Τονίζεται ότι ο ποντίφικας δεν έχει ως σκοπό να διαψεύσει τα ιερά κείμενα, αλλά να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο που περπάτησε πάνω στη Γη. Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο που δημοσιεύει ο ίδιος.

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ