"Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας"-Ορθόδοξα πυρά από την ΝΔ

"Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας"-Ορθόδοξα πυρά από την ΝΔ Facebook Twitter
37

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επιλογή του πολιτικού και όχι θρησκευτικού όρκου. Το μεσημέρι της Δευτέρας η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του ελληνικού εθνους».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μαρία Σπυράκη αναφέρει:

«Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία».

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Δηλαδή δεν έχουμε δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα. Εμείς που είμαστε άθρησκοι ή οι αλλόθρησκοι δεν μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα σύμφωνα με την πρώην "αντικειμενική" δημοσιογράφο που ανήκει πλέον στη Νέα "Δημοκρατία". Το "Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια" σε όλο του το μεγαλείο. Πάνω που περιμέναμε τη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο, βλέπουμε να συνεχίζει ακάθεκτη τα ακροδεξιά παραληρήματα. Η δεξαμενή νοικοκυραίων ψηφοφόρων που αγαπούν το στρατό, την εκκλησία και τα σώματα ασφαλείας ενώ παράλληλα μισούν τη διαφορετικότητα (δηλαδή τους ομοφυλόφιλους, τους άθεους, τους κομουνιστές, τους αντιρρησίες συνείδησης αλλά και τους χίπιδες, τους μακρυμάλληδες, τους γυμνιστές, τους χορτοφάγους, τους έγχρωμους και πάει λέγοντας) είναι μεγάλη και ελκυστική για την αποτυχημένη πρώην κυβέρνηση.
Μωρέ άντε να χαθείτε! Είδαμε και όσους ορκίζονταν τόσα χρόνια, θα έπρεπε να έχει πέσει ουράνια φωτιά να τους κάψει! Ας μην ορκιστεί και καθόλου, φτάνει να μην είναι άλλος ένας που θα προδώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Αν δεν κάνω λάθος, το ελληνικό έθνος έγινε κράτος το 1830. Πιο πριν δύσκολο να ορκίζονταν με θρησκευτικό όρκο οι πασάδες και οι προεστοί. 1830-2015= 1 αιώνας και 85 χρόνια. Άρα δεν πρόλαβε να γίνει "παράδοση αιώνων". Nice try, Spyraki.
Τι έγινε; Ο "θεοσεβούμενος" κ. Τσίπρας, με τα περιστέρια και τη ρίψη του σταυρού στα Θεοφάνεια, τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος και λοιπά, αρνείται το θρησκευτικό όρκο; Εντύπωση μου κάνει...
Το να συμμετεχεις σε ορισμενους θεσμους, να επισκεπτεσαι το Αγιο Ορος προσωπικα πιστευω οτι δεν σε κανει ουτε θεοσεβουμενο ουτε αθρησκο με τα στενα ορια που επιβαλλουν οι θρησκειες. Το να επιλεξει τον πολιτικο ορκο ειναι μια καθαρα προσωπικη επιλογη και ειλικρινα θεωρω παρωχημενο στην Ελλαδα του 2015 να λεμε οτι μια κυβερνηση ξεκινα ασχημα επειδη απερριψε τον θρησκευτικο ορκο. Δεν σημαινει οτι τοσοι πολιτικοι που το εκαναν το εκαναν επειδη το πιστευαν αλλα μαλλον ακολουθουσαν το ρευμα.
Εγώ θεωρώ ότι ήταν υποκριτικές οι προαναφερθείσες ενέργειες. Όσο για το θρησκευτικό όρκο, δεν ανέφερα ποτέ πως διαφωνώ με τη γενικότερη απόφαση, υπό την έννοια ότι εφόσον είναι άθεος δεν οφείλει να ορκιστεί ενώπιον Θεού. Απλά αντιβαίνει, κατά την άποψή μου, με το προφίλ που προσπάθησε να πλασάρει λίγο πριν τις εκλογές.
Είπε η κουτσομπόλα γειτόνισσα τινάζοντας τα χαλιά στο μπαλκόνι...Εκτίμησαν το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην ΝΔ και εξακολουθούν να έχουν αυτήν σαν εκπρόσωπο τύπου;
Το να κάνεις κριτική σε κάτι τόσο προσωπικό (και ιερό) όπως στο τι αισθάνεται ο καθένας να ορκιστεί είναι ένα νέο κατώτατο επίπεδο αήθιας.