Κουράκης: Επιστρέφουν «αιώνιοι» φοιτητές, φύλακες, υπάλληλοι

Κουράκης: Επιστρέφουν «αιώνιοι» φοιτητές, φύλακες, υπάλληλοι Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
24

Άμεσες αλλαγές στην εκπαίδευση από τη φετινή χρονιά προανήγγειλε ο  αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο Κόκκινο.

Ο αρμόδιος επί της Παιδείας είπε ότι οι μαθητές δεν θα δώσουν το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις.

Επίσης ο κ. Κουράκης προανήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικού τύπου εξετάσεων στην Α' και την Β΄ Λυκείου ενώ στη Γ Λυκείου θα υπάρξει διεύρυνση των επιστημονικών πεδίων, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Ακόμη, προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου για τη διαγραφή των  «αιώνιων» φοιτητών και την επιστροφή τους στα Πανεπιστήμια αλλά και την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης επαναπροσλαμβάνονται από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους και επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM