Spiegel: Όλοι φοβούνται τη Μέρκελ

Spiegel: Όλοι φοβούνται τη Μέρκελ Facebook Twitter
6

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel στο κεντρικό διαδικτυακό θέμα του επιχειρεί μια ως τώρα αποτίμηση των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη και συμπεραίνει ότι «όλοι φοβούνται τη Μέρκελ».

Όπως σημειώνει το περιοδικό, παρότι ο Ολάντ είναι ένας φημισμένος σοσιαλιστής και εκλέχτηκε με το θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα ψηλά, στη σημερινή συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό  αντάλλαξε μια δειλή χειραψία μαζί του και δεν έδειξε κανένα σημάδι της στενής «φιλίας» των ιδεολογιών τους. Το Spiegel σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Ολάντ φαίνεται να θυμόταν συνεχώς το «μακρύ χέρι» της καγκελαρίου ενώ οι δηλώσεις του ήταν προσεκτικές.

Γράφει επίσης ότι και ο Ματέο Ρέντσι παρότι είχε μια «φλογερή» συνάντηση με τον Τσίπρα τον κάλεσε να σεβαστεί τους κανόνες της Ε.Ε. και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις.

Για το Spiegel ανάλογη ήταν η ατμόσφαιρα και σήμερα στο ραντεβού του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αναλύοντας την διπλωματική σημειολογία γράφει ότι οι Βρυξέλλες είχαν φροντίσει να φανεί ότι δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη συνάντηση για αυτό και αντί συνέντευξης Τύπου υπήρχε μόνο μια φωτογράφηση.

Πάντως το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο και για πιο απαλούς» τόνους από την πλευρά του Τσίπρα με τις δηλώσεις του σήμερα στις Βρυξέλλες περί της Ευρώπης που είναι «το κοινό μας σπίτι» .

Σημειώνει όμως ότι ήταν «δυσάρεστη έκπληξη» για την Κομισιόν το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις προτάσεις του για το χρέος στη Βρετανία, μια χώρα που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Αναφέρει επίσης ότι η επιτροπή «γούρλωσε τα μάτια της» για τις κραυγαλέες  ελληνικής διαμαρτυρίες για την Τρόικα.

Αφού επισημαίνει επίσης το Spiegel, μεταξύ άλλων,  ότι στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γιούνκερ έχει λίγες δυνατότητες, καταλήγει με την παρατήρηση ότι οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν  υπάρχει χρόνος για την Ελλάδα και ο Ολάντ θέλει να έχει το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM