Άνθιμος: Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα

Άνθιμος: Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα Facebook Twitter
40

«Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα», δήλωσε σε συνέντευξη του στον Αντ1 ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενώ καταφέρθηκε κατά του Gay Parade, λέγοντας ότι «το να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προιόν για να παρελάσει πολλές φορές με γυμνότητα, μέσα στη δική μου την επαρχία, δεν το ανέχομαι».

Είπε ο Μητροπολίτης για την ομοφυλοφιλία:

«Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ' έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».




Από τις  αντιδράσεις που ήταν πολλές, αιχμηρές και ποικίλες, επιλέγουμε την πλέον λακωνική:

40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Μεσαίωνας!!! Θα έπρεπε να συλληφθεί ο κύριος αυτός, με την κατηγορία της "υποδαύλισης ρατσιστικού μίσους". Οπλίζει τα χέρια δολοφόνων.Στον Καναδά θα είχε διωχθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ.Ακούτε κύριοι εισαγγελείς?
Υφίσταμαι bullying! Με αποκαλούν κάποιοι συστηματικά "θανάσιμο αμαρτωλό που θα καεί στην κόλαση" και αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική μου υγεία και τον κοινωνικό μου αποκλεισμό. Παρακαλώ να ξεσηκωθείτε όλοι προς συμπαράσταση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι!Και μετά απορεί κανείς γιατί υπάρχει βία προς το διαφορετικό...
Όλοι είμαστε άνθρωποι του Θεού, κατά το Χριστό.Όλοι εκτός των ομοφυλοφίλων μας λέει η εκκλησία. Κύριε Άνθιμε γλεντήστε. Κάποια στιγμή ο άνθρωπος θα ξυπνήσει.
Θανάσιμο αμάρτημα είναι ένας "άνθρωπος" να έχει τέτοιες ομοφοβικές απόψεις.Που είναι η ανθρωπιά σας τη στιγμή που τα λόγια σας δημιουργούν μία ρατσιστική κοινωνία;Που είναι η πνευματικότητα που υποτίθεται οτι έχετε όταν ο λόγος σας κάνει κάποιους ανθρώπους δυστυχισμένους διότι είναι αδύνατο να αλλάξουν αυτό που είναι;Που είναι η αγάπη σας όταν γίνεστε ηθικοί αυτουργοί σε ουκ ολίγες αυτοκτονίες διότι εκεί οδηγεί η μη αποδοχή και η καθημερινή απόρριψη ανθρώπων που απλώς αγαπούν με διαφορετικό τρόπο;Που είναι η καλοσύνη σας όταν προκαλείτε τόσο μίσος απέναντι σε μία ομάδα ατόμων;Δεν ξέρω εάν υπάρχει παράδεισος αλλά εάν σε αυτόν πηγαίνουν αγνοί, γεμάτοι καλοσύνη και αγάπη άνθρωποι τότε εσείς μάλλον θα δυσκολευτείτε να μπείτε εάν συνεχίσετε να προωθείτε και να προσπαθείτε να εδραιώσετε τέτοιες ιδέες.
Χριστιανική θρησκεία:Η θρησκεία που λέει πως ο Γιαχβέ μας έπλασε κατ'εικόνα και ομοίωση του,αλλά δεν δέχεται πως αν αυτό ισχύει,τότε και οι ομοφυλόφιλοι είναι κατ'εικόνα και ομοίωση του.Δηλαδή φοβούνται μην τους βγει ο Θεός bi.Lulz.
Πολύ αισιόδοξο να ακούς λόγια αγάπης κ αποδοχής από τους εκπροσώπους της εκκλησίας...Ειδικά σε μια εποχή που όσοι αισθάνονται διαφορετικοί απομονώνονται κ φτάνουν μέχρι στο σημείο να αυτοκτονήσουν.
Θα μπορούσε σαν πείραμα ο τίτλος του άρθρου να είναι:"Άνθιμος: Δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν"και μετά παρακολουθούμε τις αντιδράσεις των οπαδών.
Άσχετο αυτό. Πότε θα καταλάβετε ότι ζούμε σε "ελεύθερη" χώρα και το μόνο εύκολο είναι να βγεις και να πεις ό,τι σου κατεβάσει η γκλάβα σου? Φταίμε εμείς που τα αναπαράγουμε, αναλωνόμαστε και σπαταλάμε άδικα τον πολύτιμο χρόνο μας χωρίς κάποιο νόημα/αποτέλεσμα.
"Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν."A) Ωραία εξίσωση, καθόλου φασιστική. αναρωτιέμαι αν δεν είχε πρόχειρη και καμιά δολοφονία να αναφέρει.Β) Ωραίο κλαμπάκι έχετε στην εκκλησία (αναφέρομαι στους κλέφτες φυσικά), και μάλιστα κατά δική σας παραδοχή.Γ) Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο θα ταίριαζε άνετα σε gay pride.
"Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο θα ταίριαζε άνετα σε gay pride." Έγραψες φίλε μου, καί αστείο είναι (πέθανα στα γέλια) καί αλήθεια!!!