Δείτε Live την έκλειψη Ηλίου

1


Οι κάτοικοι της Ελλάδας θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μερική σκίαση του ηλιακού δίσκου, στο μέτρο που ο ουρανός δεν είναι συννεφιασμένος.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10:39πμ και λήγει στις 12:50μμ. Η κορύφωσή του αναμένεται μετά τις 11:45 και γίνεται ορατή από video της εικόνας του Ήλιου από ειδικό τηλεσκόπιο που τον παρατηρεί μέσα από ένα στενό φίλτρο γύρω στη γραμμή Ηα του υδρογόνου.

Ειδικές εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην είσοδο του Πλανηταρίου, θα δώσουν επίσης την δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της έκλειψης ενώ αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν και στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο και την Πεντέλη, όπου μαζί με τα ειδικά τηλεσκόπια θα διατίθενται στο κοινό ειδικά γυαλιά.

Η έκλειψη Hλίου είναι ορατή ως ολική μόνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Νορβηγία και στην Ισλανδία, στις νήσους Φαρόε και Σβάλμπαρντ.

Ασφάλεια: Αν επιθυμείτε να παρατηρήσετε την έκλειψη μόνοι σας σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιείστε ειδικά σχεδιασμένα γυαλιά. Απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία και μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες στην όρασή σας.

Εικόνα από την έκλειψη στο Νότιγχαμ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM