«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
38

Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα  τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων  που συζητιούνται ήδη  στο Brussels Group.

Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων  που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι. Έτσι αναμένεται να επιβαρυνθούν προϊόντα όπως αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αλλά και φαγητά τύπου φαστ φούντ.

Παρόμοιος φόρος έχει ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία με επίσημη αιτιολογία την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πάντως στη Δανία όπου  εφαρμόστηκε ο fat tax υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι αυξήθηκε η ανεργία, αφού πολλοί Δανοί περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να καταργήσει το φόρο αλλά και να ακυρώσει τα σχέδια της να επιβάλλει φόρο και στη ζάχαρη.

38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Αυτός μεταφράζεται στην τσέπη του καταναλωτή σε επιβάρυνση όταν αγοράζει προϊόντα πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όπως τα αναψυκτικά, τα γλυκά και άλλα φαγητά πλούσια σε λιπαρά.Πηγή: Ερχεται ο φόρος λίπους: Από ποια τρόφιμα σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει λεφτά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198714/erhetai-o-foros-lipoys-apo-poia-trofima-shediazei-i-kyvernisi-na-parei-lefta#ixzz3VnyKknjFπάμε πάλι : ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι! ΠΛΟΥΣΙΑ σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι!
Έχουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, όχι μνημόνιο, έχουμε ΘΕΣΜΟΥΣ, όχι τρόικα, εχουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, οχι μνημόνιο, έχουμε ΘΕΣΜΟΥΣ, όχι τρόικα, έχουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, όχι μνημόνιο, έχουμε ΘΕΣΜΟΥΣ, όχι τρόικα, εχουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, οχι μνημόνιο, έχουμε ΘΕΣΜΟΥΣ, όχι τρόικα!Πες πες σύντροφε μπορεί να το πιστέψει κάνας κοιμισμένος.Αλλά πλέον δεν νομίζω πως πείθετε ούτε τους εαυτούς σας!
οσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένηοσύριζαφταίειτηλογικήτηνέχουμεγραμμένη
Η μεγαλύτερη τρέλα βέβαια δεν είναι ο φόρος στο λίπος ή στις μύξες ή οπουδήποτε αλλού. Είναι οτι ένας (έστω και χαμηλός) φόρος, βαφτίζεται μεταρρύθμιση. 'Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να δεχθούμε οτι η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έκανε τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο...
Αυτό δεν είναι υφεσιακό μέτρο δηλαδή; και ο πρωτοετής των οικονομικών γνωρίζει ότι οι έμμεσοι φόροι είναι και οι πλέον άδικοι σε σχέση με τους άμεσους φόρους διότι πλήττονται πάντα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Αυτό που βλέπω είναι ότι απλά συνεχίζουν την πεπατημένη των προηγούμενων να φορολογούν ό,τι κινείται.
Το σενάριο της δημιουργίας φορολογικού πλαισίου, που να καταργεί την νόμιμη φοροαποφυγή, π.χ ιδρύματα των πλουσίων, εταιρείες offshores, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό κλπ, που είναι απείρως μεγαλύτερη απο την φοροδιαφυγή, παίζει καθόλου οικονομικοί φωστήρες μου, ή είναι ΜΗ ΤΖΙΙΙΖΖΖ;
μετα απο 5 χρονια ανεργιας κ πεινας επι σαμαροβενιζελου ερχεται αναπτυξη,πολυ χρημα κ φαγοποτι με τον συριζα, στις τσεπες κ στην κιλουμπα μας προσεχως γιαυτο....για το καλο μας
Αξιζουν καποιες παρατηρησεις:-Αναρωτιομαστε ολοι εμεις οι λογικοι ανθρωποι(δλδ μακρια απο κομματικες και ιδεολογικες αγκυλωσεις)ποια τροφιμα ΔΕΝ εχουν λιπος,ζαχαρη (εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις)..Ακομα και παρα πολλα ειδη πρωτη αναγκης εχουν αυτα τα ''συστατικα''-Απο την αλλη,σε κανει να αναρωτιεσαι οτι ολοι αυτοι που υποστηριζουν αυτον τον φορο,θα τον υποστηριζαν και υπο αλλη κυβερνηση...Διοτι βλεπεις πολλους συριζοπληκτους που επικροτουν και δικαιολογουν τα παντα,ενω τα ιδια τα στηλιτευαν σε αλλες μερες..-Και κατι τελευταιο:ποσο σοβαρη μπορει να ειναι μια κυβερνηση και ποσο χωρις σχεδιασμο και μελλον μπορει να ΜΗΝ εχει,οταν διαδιδει απο εδω και απο εκει μετρα απιστευτης ανοησιας;;
Πολύ εύστοχο σχόλιο. Πολλοί ψηφοφόροι περιμένανε από τον Τσίπρα να κάνει κωλοτούμπα αλλά την πραγματική την έκαναν στον πυρήνα των υποστηρικτών του Συριζα. Τους βλέπεις να επιχειρηματολογούν υπέρ ενός καθαρά μνημονικού μέτρου με τα ίδια επιχειρήματα όπως παλιά ("αν είναι να μπουν λεφτά στα ταμεία"). Ενώ παλιά έγραφαν άρθρα για το πως ένας καπνιστής δεν θα μπορεί να ζήσει, τώρα δεν τους πειράζουν οι αυξήσεις σε ήδη που δεν μπορείς ποτέ να τα αποκλείσεις εντελώς όπως π.χ. το τσιγάρο.Σε λίγο θα μας πουν πως και ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα είναι καλός, αν το πεί ο Βαρουφάκης!Και βέβαια η αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση ήταν κακή, αλλά νέος φόρος στα σουβλάκια όχι ;;;
Περισσότεροι φόροι = λιγότερη κατανάλωση = απολύσειςΠροπαντός στα Ελληνικά προϊόντα. Γελοίο μέτρο, για μια χώρα με μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων.
Προσωπικά δεν μου φαίνεται παράλογο! Τα αγαθά αυτά δεν είναι πρώτης ανάγκης, οπότε όσοι τα παίρνουν κάνουν κακό στον εαυτό τους από άποψη υγείας και καλό στο κράτος από άποψη φόρων. Όπως δηλαδή και τα τσιγάρα!
Σχεδόν όλα τα προϊόντα κυλικείου στα σχολεία έχουν πολύ ζάχαρη ή πολύ αλάτι ή λιπαρά. Σοκολάτες, τυρόπιτες, ακόμη και πιο αγνά όπως το κουλούρι. Το πλήρες γάλα επίσης, για να μην πω για το σοκολατούχο.Πως βοηθάει η αύξηση σε αυτά τα είδη το πρόβλημα με τα παιδιά που λιποθυμούσαν από την πείνα; Δεν είναι ότι ξαφνικά τα φρούτα και τα λαχανικά γίνανε φθηνότερα - ούτε έγιναν ξαφνικά πιο αγαπητά από τα παιδιά.Οι φτωχότεροι γονείς θα είναι που θα πληγούν περισσότερο. Ακόμα και αν ετοιμάζουν σάντουιτς από το σπίτι θα πρέπει να σκέφτονται για το τυρί αν υπάρξει τέτοιος φόρος. Το δε παριζάκι ούτε λόγος θα πρέπει να πάει στα ύψη καθώς είναι φουλ λιπαρά.
Για μισό: αντί, λοιπόν να αποκτήσεις παιδεία και από μόνος σου να σκεφτείς τι σε βλάπτει και τι όχι, προτιμάς να γίνεται για σένα σε σένα από τη κυβέρνηση. Τόσο πρόβλημα έχετε, ρε, που μεταθέτετε τις ευθύνες σας σαν άτομα πάνω στην οιαδήποτε κυβέρνηση, η οποία το μόνο που τη νοιάζει είναι να αρμέξει χρήματα με όποιο τρόπο; Αυτό δεν είνα καν πρωτότυπο. Ο δήμαρχος την Ν.Υόρκης πέρασε κάτι παρόμοιο με τη κατάργηση των συσκευασιών της Coca Cola και των άλλων ζαχαρούχων ποτών από μισό λίτρο και πάνω. Τον έκραξε οι υπόλοιπες ΗΠΑ. Η φορολογία των τσιγάρων έφτασε στο σημείο να πωλείται το πακέτο $10. Και τι κατάφερε; Το λαθρεμπόριο ανθεί.
Ρε μεγάλε μια γνώμη είπα... Τι να σου πω, αν θεωρείς το χαράτσι και τον ένφια καλύτερους φόρους πρόβλημά σου... Προφανώς θα προτιμούσα καμία αύξηγη στην φορολογία, ή ακόμα περισσότερο θα προτιμούσα να φορολογηθεί η εκκλησία...
Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μουείδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μουγια το καλό μουΕίδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένασε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμέναγια το καλό μουΕίδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλοείδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλοείδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνεμε καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνεΓια το καλό μου για το καλό μουώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μουπήρε ανάποδες στροφές για το καλό μουκαι είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μουστην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μουΕίδα να κόβουν τη μπουκιά για τη μπουκιά μουρούχα να φτιάχνουν απ’ τα ρούχα τα παλιά μουγια το καλό μουΕίδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμέναείδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξέναγια το καλό μουΕίδα τους φίλους μου να σκίζονται για μέναείδα να θέλουν να ξεκόψω από σέναείδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμαγια να γλιτώσω το κελί να πω το ποίημαΓια το καλό μου για το καλό μουώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μουπήρε ανάποδες στροφές για το καλό μουκαι είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μουστην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μουΓια το καλό μου για το καλό μουέχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μουενέσεις χάπια ηλεκτροσόκ για το καλό μουσήμερα πήρανε νεκρό τον διπλανό μουενώ παλεύω για να βρω τον εαυτό μουκι έχω κρυμμένο το σουγιά για το καλό μου.https://www.youtube.com/watch?v=J317DUqkYVU
αν τα χρήματα που θα "αρμέξουν" τα πρώτα 5χρόνια πάνε στη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την ορθή διατροφή τότε ναι έτσι ώστε η παιδεία γύρω απο το θέμα να εγκαθιδρυθεί. Έτσι το βλέπω ως εύστοχο. Διαφορετικά είναι λάθος με το branding της παρούσας κυβέρνησης σαν μέσο τιμωρίας.
Εντάξει, όταν δεν μπορείς να πείς με σιγουριά άν μια είδηση σχετικά με την κυβέρνηση είναι τρολιά ή πραγματικότητα, τότε είσαι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ! Θα τρακάρουμε που θα τρακάρουμε, τουλάχιστον ας πάμε γελώντας!
ΟΥΑΟΥ. Θα έχουμε αύξηση λόγω του φόρου αυτού κατά ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΕΠΤΟ. Από 1,99 που πλήρωνα δηλαδή θα πληρώνω 2 ευρώ τώρα. Παιδιά ηρεμήστε όσο γελοίος και αν ακούγεται ο φόρος εάν είναι να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα ας το κάνουν και αυτό μεταξύ άλλων. Να αντιδρούμε πρέπει σε άλλα πράγματα που σκέφτονται. Όχι σε ένα φόρο που θα φέρει αύξηση άντε 1 εώς 3 λεπτά....Πάντως ΕΑΝ ΙΣΧΥΕ και για ανθρώπους με τόσο λίπος που έχουμε στην Ελλάδα θα ξεχρεώναμε και μετά άντε γειά!!!
Εαν ειναι ετσι μιλαμε τοτε για εναν μεταμφιεσμενο τροφικό ΕΝΦΙΑ αλλά ας κανω μιά αφελή ισως ερωτηση γιατι μπορει να εχω καταλαβει κ λαθός. Που λεει για 5% αυξηση? Δεν ειδα κατι στο αρθρο. Μονο κατι για αυξηση κατα ενα λεπτο στο προϊόν λεει.