Reuters: Πού θα κάνει υποχωρήσεις η ελληνική κυβέρνηση

Reuters: Πού θα κάνει υποχωρήσεις η ελληνική κυβέρνηση Facebook Twitter
Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
3

Τις παραχωρήσεις που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, «προβλέπει» αξιωματούχος της ευρωζώνης ο οποίος δηλώνει μάλιστα ότι «οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν το πολιτικό κόστος».

Σύμφωνα με παράγοντες της ευρωζώνης για να υπάρξει η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μία σημαντική παραχώρηση τουλάχιστον σε έναν από τους εξής τομείς: συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας ή φορολογία.

Αναφέρουν ακόμη ότι σε ό,τι αφορά  στο κεφάλαιο των εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει το σκόπελο μεταθέτοντας  χρονικά το σχέδιο της για αύξηση του κατώτατου μισθού.

 «Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις από την ελληνική πλευρά μέσα στην εβδομάδα για να επανακτηθεί η διαδικασία εμπιστοσύνης», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters.

«Μπορεί να είναι το ασφαλιστικό, μπορεί να είναι τα εργασιακά, αλλά… θα πρέπει να πληρώσουν το πολιτικό κόστος. Το Eurogroup θέλει να δει αυτό το πολιτικό κόστος να πληρώνεται», τόνισε.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM