Οι θολές φωτογραφίες δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα

Οι θολές φωτογραφίες δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα Facebook Twitter
2

Οι θολές φωτογραφίες δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αποφάσισε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κρίνοντας την υπόθεση συζύγου που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα στο σπίτι του και κατέγραψε ερωτικές επαφές της εν διαστάσει συζύγου του με δύο άνδρες μέσα στην οικογενειακή κατοικία.

Ο σύζυγος προσέφυγε στην Αρχή για να αποφανθεί εκείνη αν μπορεί να χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο τις φωτογραφίες με τις εξωσυζυγικές ερωτικές επαφές της πρώην πλέον συζύγου του, την ώρα που εκείνος απουσίαζε στο εξωτερικό και στον πάνω όροφο του σπιτιού κοιμόταν η ανήλικη κόρη του.

Η σύζυγος αμφισβητούσε τη γνησιότητα των 15 αυτών φωτογραφιών, αρνούμενη ότι είναι εκείνη που απεικονίζεται.

Στις φωτογραφίες που προσκόμισε ο σύζυγος στην Αρχή διακρίνονται μόνο αμυδρά χαρακτηριστικά ανθρωπίνων σωμάτων και οι ενδυμασίες τους, χωρίς να μπορεί όμως να προσδιοριστεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών.

Η Αρχή αναφέρει ότι το θολό φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε ο σύζυγος δεν εμπίπτει στο πεδίο προστασίας του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι, δεν απαιτείται καμία άδεια της Αρχής για να προσκομιστούν οι 15 φωτογραφίες ενώπιον των δικαστηρίων, καθώς δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις του εν λόγω νόμου 2472/1997.

Τέλος, η Αρχή επισημαίνει ότι στην Δικαιοσύνη εναπόκειται, ενώπιον της οποία εκκρεμεί η διένεξη του ζεύγους, να κρίνει την αποδεικτική αξία των 15 επίμαχων φωτογραφιών που ελήφθησαν από τον σύζυγο.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ