Telegraph: Η Ελλάδα έτοιμη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών

Telegraph: Η Ελλάδα έτοιμη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
24

Δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η Ε.Ε. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνωμοσία με σκοπό αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα. Αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πιστωτές ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας και προειδοποίησε σε σοβαρό τόνο ότι η χώρα θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της, όποιες και να είναι οι συνέπειες.

Την ίδια στιγμή αναφέρει η Telegraph, στο άρθρο που υπογράφει ο Ambrose Evans-Pritchard, οι πιστωτές ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την Ελλάδα ενώ η Κομισιόν επιτέθηκε στη χώρα μέσω του Γερμανού Επιτρόπου Guenther Oettinger, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός κι αν υπάρξει συμφωνία για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο επίτροπος δήλωσε επίσης ότι οι δανειστές πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο άμεσης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και την εξάντληση των αποθεμάτων ενέργειας και φαρμάκων ήδη από τον Ιούλιο.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM