«Καρφιά»Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"».

«Καρφιά»Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"». Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
19

Ειρωνικά σχόλια και επίθεση από την Λαγκάρντ υπέστη ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια του χθεσινού Γιούρογκρουπ από την Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και μεταδόθηκαν από δημοσιογράφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε κάτω από μεγάλες πιέσεις ενώ σύμφωνα με το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κράτησε μόνο μία ώρα και τα 30 λεπτά μιλούσε μόνο ο κ. Βαρουφάκης.

Η Λαγκάρντ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο», αφήνοντας υπονοούμενα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η επικεφαλής του Ταμείου είχε άλλη μια ειρωνική ατάκα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Πίτερ Σπίγκελ των F.T., μετέδωσε ότι μόλις είδε τον Βαρουφάκη τον χαιρέτισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"».

Η φράση αυτή θεωρήθηκε ως απάντηση σον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα για το ΔΝΤ το οποίο χαρακτήρισε «εγκληματία».

Ο Γ. Βαρουφάκης απέφυγε πάντως να δώσει συνέχεια.

 «Έχω δεσμευθεί να μην κάνω υποτιμητικό σχόλιο για κανέναν», είπε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος στη συνέχεια υποτίμησε όλο το Γιούρογκρουπ.

«Οι προτάσεις μας δε σχολιάστηκαν ούτε από έναν εκπρόσωπο των θεσμών, δε συζητήθηκαν στο Eurogroup αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM