Στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης

Στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης Facebook Twitter
5

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε πριν από λίγο από τη ΓΑΔΑ όπου εκρατείτο, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα  στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Η σύλληψη αφορά την υπόθεση της Proton Bank. Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 400 χιλιάδες ευρώ σε μια κούτα, κοσμήματα, έγγραφα και υπολογιστές.

 

Ο 40χρονος πιχειρηματίας επρόκειτο να απολογηθεί για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της τράπεζας σε επιχειρήσεις συμφερόντων του.

Χθες Τετάρτη το Πρωτοδικείο διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων.

Σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και σε βάρος άλλων 27 προσώπων, που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM