Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το ΣτΕ για το δημοψήφισμα

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το ΣτΕ για το δημοψήφισμα Facebook Twitter
11

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί της ένστασης δύο πολιτών που ζητούν να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδώσει την απόφαση αυθημερόν, το βράδυ της Παρασκευής.Αν η απόφαση δικαιώσει τους προσφεύγοντες θα οδηγήσει σε ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ προσέφυγαν δύο πολίτες. Πρόκειται για έναν μηχανικό και έναν δικηγόρο, τέως σύμβουλο Επικρατείας, που ζητούν τόσο η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής να κριθούν αντισυνταγματικά και παράνομα.

Στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής προσκρούουν στο άρθρο 44 του Συντάγματος και στο νόμο 4023/2011 που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπογραμμίζουν ότι από τις συνταγματικές επιταγές δεν επιτρέπεται να τίθεται σε δημοψήφισμα ερωτήματα τα οποία «ανάγονται στην διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτει ή επηρεάζουν άμεσα (δυσμενώς ή ευμενώς) την δημοσιονομική κατάσταση του κράτους».

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM