Δύο δημοσιογράφοι ξεσάλωσαν στιγματίζοντας όσους έχουν διαφορετική γνώμη. Δυστυχώς ο ένας είναι Έλληνας.

Δύο δημοσιογράφοι ξεσάλωσαν στιγματίζοντας όσους έχουν διαφορετική γνώμη. Δυστυχώς ο ένας είναι Έλληνας. Facebook Twitter
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ (αριστερά) τη βραδιά του δημοψηφίσματος στην ενημερωτική εκπομπή του Star
21

O Βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4 Paul Mason έχει βγάλει το ελληνόμετρο στο τουίτερ και μας μετράει.

Απαντώντας (χωρίς προφανή λόγο) σε χρήστη που έγραψε "Ώρα να παραδεχτούμε πως η στρατηγική του Σύριζα -αν θεωρήσουμε ότι στόχευε στην σύναψη καλύτερης συμφωνίας για τη χώρα και όχι Grexit- απέτυχε εντελώς", ο Paul Mason του ότι ευτυχώς οι Έλληνες έχουν περισσότερο κουράγιο απ' το μειώμενο πλήθος των γερμανοτσολιάδων σου".

Δύο δημοσιογράφοι ξεσάλωσαν στιγματίζοντας όσους έχουν διαφορετική γνώμη. Δυστυχώς ο ένας είναι Έλληνας. Facebook Twitter

Καταρχάς, το ότι το 60% έχει κουράγιο ή είναι ριψοκίνδυνο δε σημαίνει απαραίτητα ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, οπότε η απάντηση του Mason είναι άκυρη.

Είναι όμως και παιδιάστικα προσβλητική.

Γράφει ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας, χάρη στον οποίο είδα το θέμα:

"Ντροπή που ο Mason χρησιμοποιεί αυτόν τον πιο προσβλητικό όρο - Γερμανοτσολιάδες, "υπάλληλοι των Γερμανών" που αναφέρεται στους συνεργάτες των Ναζί κατακτητών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - για να στιγματίσει το 39% των Ελλήνων που ψήφισαν Ναι στο Δημοψήφισμα! Ξέχασε ο Πολ ότι είναι δημοσιογράφος και δεσμεύεται απ' τη δεοντολογία;

Αποφάσισε να ενθαρρύνει και να προπαγανδίσει την επιχείρηση εκφοβισμού και απειλών που μαίνεται εναντίον όσων δεν ψήφισαν αυτό που ήθελε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα; Υπονοεί ότι θα πρέπει να εκκαθαριστούν; Να κυνηγηθούν όπως "οι συνεργάτες των Ναζί".

Πρόκειται για hate speech, ξεκάθαρα. Κρίμα και πάλι και μακάρι όσοι χρησιμοποιούν εκφοβιστικά λόγια μίσους να καταδικάζονται, ασχέτως της πολιτικής τους στάσης και των πολιτικών τους επιδιώξεων."

Αυτά έγραψε ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας για τον Paul Mason που μάλλον δεν κατάλαβε πως για το 40% των Ελλήνων το ερώτημα του δημοψηφίσματος (μιας και η πρόταση είχε ήδη αποσυρθεί) αφορούσε ουσιαστικά το ευρώ και την Ευρώπη - το αν είχαν δίκιο θα φανεί σύντομα.

Όμως έχουμε και χειρότερο χτύπημα.

Πράγματα που περιμένεις να ακούσεις απ' τον τυχαίο έξαλλο αναγνώστη του Χωνιού γραμμένα με greeklish και κεφαλαία, είπε λάιβ στην τηλεόραση ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ για το 40% των ψηφοφόρων.

«Αποδείχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ραγιάς, δεν είναι γερμανοτσολιάς», είπε ο κ. Δελαστίκ και όταν ρωτήθηκε αν είναι το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες, ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να συζητήσω οτιδήποτε».

Έκπληκτος ο Νίκος Χατζηνικολάου παρατήρησε: «Αυτό που είπατε είναι πολύ βαρύ. Να σας ρωτάμε αν θεωρείτε το 40% του ελληνικού λαού γερμανοτσολιάδες και να μην απαντάτε, αυτό με ενοχλεί και μένα βαθύτατα». «Το αντιλαμβάνομαι», ήταν η στωική απάντηση του Γιώργου Δελαστίκ.

«Μιλάτε για το 40% των Ελλήνων».

Ο Γιώργος Δελαστίκ επιβεβαίωσε: «Για όσους ψήφισαν ΝΑΙ».

«Πολύ θλιβερό!», είπε κλείνοντας ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Είναι σαφώς βλακεία να κατηγορείς εκατομμύρια Έλληνες πως συνεργάζονται οικονομικά με τους Γερμανούς. Αν πεις ότι ανάμεσά τους βρίσκονται μεμονωμένοι πάμπλουτοι που έχουν συμφέροντα (όπως υπάρχουν και σ' αυτούς τους Έλληνες που επιθυμούν Grexit, στο λόμπι της δραχμής δηλαδή) θα έχεις δίκιο.

 

Το να βγαίνουν όμως σοβαροί δημοσιογράφοι όπως ο κύριος Μέισον (αλλά και λιγότερο σοβαροί όπως ο κύριος Δελαστίκ) και να διχάζουν ανάβοντας εμφυλιοπολεμικά φιτίλια και γενικεύοντας σαν το τελευταίο συνωμοσιολογικό τραμπούκο/τρολ - είναι τελείως αποκαρδιωτικό, ειδικά τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ενώθηκε μετά το δημοψήφισμα και απέφυγε διχασμούς και αχρείαστους τσακωμούς. 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ