Final 4 Euroleague LIVE

Χωρίς το ΔΝΤ έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την Παρασκευή

Χωρίς το ΔΝΤ έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την Παρασκευή Facebook Twitter
4

Χωρίς την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται πως θα καταφθάσουν αύριο στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.


Το τοπίο είναι θολό τόσο σχετικά με το πότε θα έρθει η αντιπροσωπεία, αλλά και το ποια θα είναι τελικά η εμπλοκή του Ταμείου στο πρόγραμμα, καθώς ζητά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του, ξεκάθαρες δεσμεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


Μιλώντας σήμερα στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως διευκρίνισε, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Ακόμα, ανέφερε πως το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι συνομιλίες για το νέο σχέδιο βοήθειας προαναγγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας. «Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας», είπε ο Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα εξαρτηθεί» από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

4

Final 4 Euroleague LIVE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM