Γυναίκα απολύθηκε επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική»

Γυναίκα απολύθηκε επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική» Facebook Twitter
14
Γυναίκα απολύθηκε επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική» Facebook Twitter

Ένας οδοντίατρος απέλυσε την υπάλληλό του επειδή την έβρισκε ακαταμάχητη και ως εκ τούτου αποτελούσε απειλή για το γάμο του. Το ανώτατο δικαστήριο της Αϊόβα (που αποτελείται αποκλειστικά από άντρες) αποφάσισε ότι έδρασε νόμιμα και ο άντρας δικαιώθηκε, γράφει η Huffington Post.

Το δικαστήριο με ψήφους 7-0 αποφάσισε ότι οι εργοδότες μπορούν να απολύουν υπαλλήλους που ασκούν «ακαταμάχητη έλξη», ακόμα και αν οι υπάλληλοι δεν φλερτάρουν. Οι απολύσεις μπορεί να μοιάζουν άδικες, αποφάσισε το δικαστήριο, αλλά δεν αποτελούν παράνομη διάκριση στο πλαίσιο των Πολιτικών Δικαιωμάτων της Αϊόβα επειδή υποκινούνται από συναισθήματα και όχι από το φύλο, έγραψε ο δικαστής.

«Οι δικαστές έστειλαν το μήνυμα στις γυναίκες της Αϊόβα ότι οι άνδρες δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και ότι οι γυναίκες είναι αυτές που πρέπει να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις σεξουαλικές επιθυμίες των αφεντικών τους», δήλωσε η δικηγόρος Paige Fiedler.

H 32χρονη εργαζόταν στο οδοντιατρείο για δέκα χρόνια και είχε τη φήμη πολύ καλής υπαλλήλου. Όμως το αφεντικό της δήλωσε ότι κατά τους τελευταίους μήνες τα στενά της ρούχα του αποσπούσαν την προσοχή. Επίσης κάποτε σχολιάζοντας τη σποραδική της σεξουαλική ζωή είπε «είναι σα να έχεις στο γκαράζ μια Λαμποργκίνι και να μην μπορείς να την οδηγήσεις».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM