Σφοδρή επίθεση Σπίρτζη στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ που πρότεινε συλλήψεις για όσους δεν έχουν εισιτήριο

Σφοδρή επίθεση Σπίρτζη στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ που πρότεινε συλλήψεις για όσους δεν έχουν εισιτήριο Facebook Twitter
5

Με την φράση «εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αντέδρασε με έντονο τρόπο στην πρόταση του προέδρου του ΟΑΣΑ να αλλάξει η ποινή της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από πταίσμα σε πλημμέλημα, να συλλαμβάνονται δηλαδή οι λαθρεπιβάτες και να τιμωρούνται από τρία έως πέντε έτη.


«Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» είπε ο κ. Σπίρτζης επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει τέτοιου είδους προτάσεις ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν πολλά χρόνια στις ηγεσίες των συγκοινωνιών, έχουν ευθύνη για το χάλι τους, για τις προτάσεις που έχουν κάνει, για τους λαθροκυνηγούς και όλα όσα έχουμε δει. Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχουν ευθύνη εκείνοι που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις αλλά έχουμε ευθύνη κι εμείς που δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμη, για διάφορους λόγους»

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρης Δημητριάδης πρότεινε τη μετατροπή του πταίσματος για κάποιον που δεν έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ σε πλημμέλημα και τη σύλληψη του.

Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών για τη λαθρεπιβίβαση και να οδηγούνται στο δικαστήριο οι λαθρεπιβάτες για τους οποίους ως τώρα προβλεπόταν μόνο πρόστιμο.

Επίσης ζήτησε από τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα λεωφορεία να καταβάλουν στον οργανισμό τα ανάλογα ποσά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM