NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο

NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
6
NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
φωτό: Lee Thomas

Το Σαββατοκύριακο, η Poppy Jackson προκάλεσε αίσθηση όταν αποφάσισε να περάσει αρκετές ώρες γυμνή σε μια στέγη στο Ανατολικό Λονδίνο.

Η περφόρμερ - η οποία παλιότερα είχε επιχειρήσει να απενοχοποιήσει την περίοδο ζητώντας από γυναίκες να της στείλουν το αίμα τους- παρέμεινε γυμνή στη στέγη των Toynbee Studios την Παρασκευή και το Σάββατο. Παρά την χαμηλή θερμοκρασία και την άβολη στάση συμπλήρωσε οκτώ ώρες την κάθε μέρα - από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε μέρος του τελευταίου πρότζεκτ της Jackson, με τίτλο «Site» το οποίο έχει σκοπό να εξετάσει ερωτήματα που σχετίζονται με την αναπαράσταση των δύο φύλων μέσα από την χρήση του σώματος στην περφόρμανς ως μια ακτιβιστή πρακτική.

NSFW - Γυμνή περφόρμερ πέρασε το Σαββατοκύριακο σε στέγη στο Λονδίνο Facebook Twitter
via @raquelwatdahell

«Το σώμα μπορεί να είναι πάρα πολλά πράγματα και ένα καταπληκτικό όχημα για να εκφράσει κάτι σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας - όλοι έχουν σώμα, οπότε μπορούν να σχετιστούν με αυτό κατά κάποιο τρόπο» εξηγεί.

Πολλοί περαστικοί ένιωσαν αμήχανα από την περφόρμανς ενώ κάποιοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το θέαμα. «Έμοιαζε πολύ άβολο, δεν νομίζω ότι υπήρχε κάτι ανάμεσα σε εκείνη και στη στέγη» σημειώνει η Raquel Rodrigues. «Δεν ξέρω πως τα κατάφερε- αν περπατούσα γυμνή θα με είχαν συλλάβει». 

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις τριγύρω, οι άνθρωποι έριχναν μια ματιά και γυρνούσαν στην δουλειά τους» προσθέτει.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της θυγατέρας Σιάμαλαν, η τέταρτη ταινία των Bad Boys, μια ανορθόδοξη βιογραφία του Νταλί και δυο επανεκδόσεις απαρτίζουν το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Πολιτισμός / Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Λουλούδια, μονόκεροι και πεταλούδες, πρόσωπα που μεταμορφώνονται σε αρμονία με τον φυτικό κόσμο παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δείχνοντας τα γεννήματα μιας πλούσιας σουρεαλιστικής φαντασίας.
NEWSROOM
Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Πολιτισμός / Οι Queen διαπραγματεύονται με τη Sony τον κατάλογό τους για ένα δισ. δολάρια

Αν οι Queen πετύχουν το τίμημα του ενός δισ. δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία του είδους της, ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Sony για τον κατάλογο του Bruce Springsteen
NEWSROOM