Οι 16 χειρότερες παρεμβάσεις πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σύμφωνο Συμβίωσης //

Οι 16 χειρότερες παρεμβάσεις πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σύμφωνο Συμβίωσης // Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas/SOOC
25

 

Οι 16 χειρότερες παρεμβάσεις πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σύμφωνο Συμβίωσης // Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Το πολυαργοπορημένο νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης ανέβηκε ονλάιν, για Δημόσια Διαβούλευση: στο σάιτ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και συγκεκριμένα στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων. 

Έχω μεγάλη απορία για το αν κάποιος υπουργός ή πρωθυπουργός έχει ποτέ διαβάσει τις παρεμβάσεις των πολιτών, και ακόμα περισσότερο αν τις έχει λάβει υπόψη του. Πιθανολογώ ότι η δυνατότητα δημόσιας διαβούλευσης στέλνοντας σχόλιο όπως θα έστελνες στο Facebook, σε μας, στο Left.gr ή στο Makeleio.gr, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα επίφαση δημοκρατικότητας, ώστε να εκτονωθούν και οι πολίτες. (Και ευτυχώς: Φανταστείτε επειδή θα έμπαιναν πχ. 10.000 μέλη της Χρυσής Αυγής στη διαβούλευση ενός νομοσχεδίου και θα ζητούσαν να το αποσύρει ο Υπουργός, αυτός να έπρεπε να το κάνει.)

Τα σχόλια της διαβούλευσης στο Open Gov είναι γεμάτα ανενημέρωτους πιστούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Να μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από παρεμβάσεις.

[*Πώς ορίζω το «χειρότερες παρεμβάσεις»; Αυτές που δεν έχουν ανθρωπιά και αγάπη για τον πλησίον, παρότι υποτίθεται πως εκκινούν από θρησκευτικό πλαίσιο. Αυτές που δεν βασίζονται στη λογική ή τα αισθήματα αυθύπαρκτων ανθρώπων, αλλά στο τι (νομίζουν) ότι είπε κάποια θρησκεία που την ακολουθούν πιστεύοντας ότι αλλιώς θα καούν στην κόλαση.]

Αυτός που δεν κατάλαβε ότι δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο (ούτε καν για πολιτικό)

ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΕΝΌΣ ΤΈΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΊΟΥ. Ο ΓΆΜΟΣ ΕΝΏΠΙΟΝ ΘΕΟΎ ΚΑΙ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΉ ΣΎΜΒΑΣΗ, ΑΛΛΆ Η ΜΌΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΈΝΗ ΗΘΙΚΆ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΏΝ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

 

Ο πολυτονικός που αναρωτιέται αν υπάρχει ένας «ἐχέφρων πολιτικὸς»

Ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα ὁ ὁρισμὸς τοῦ γάμου ἀπαιτεῖ δύο ἑτερόφυλα πρόσωπα. Κάθε ἄλλη ἔννοια ἀντιβαίνει στὸ δίκαιο, τὴ λογική, τὴ φύσι.
Ἐπὶ πλέον ἡ νομοθέτησι συμφώνου συμβιώσεως θὰ κλονίσῃ ἀκόμη περισσότερο τὸν θεσμὸ τῆς οἰκογενείας.
Τὸ κράτος θὰ ἔπρεπε νὰ στηρίξῃ τὸν θρησκευτικὸ γάμο διότι μόνον αὐτὸς ἔχει προϋποθέσεις γιὰ μονιμότητα. Χωρὶς αὐτὴ τὴν μονιμότητα ἡ οἰκογένεια διαλύεται. Μετὰ τὴ διάλυσι τῆς οἰκογενείας μετρᾶμε θύματα: παιδιὰ παρατημένα, ψυχικὰ διαλυμένα, ἀπογοητευμένα. Ἔτσι ἀκολουθεῖ καὶ ἡ διάλυσι ὁλόκληρης τῆς κοινωνίας. Ἀληθινὰ ἕνας ἐχέφρων πολιτικὸς ποὺ νὰ βλέπῃ αὐτὲς τὶς ἁπλὲς αὐταπόδεικτες ἀλήθειες, δὲν ὑπάρχει;

Ο drama queen που το νομοσχέδιο φονεύει την ψυχή του

Όταν μας παρέχεται ένα δικαίωμα, έχουμε την ελευθερία να κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος ή όχι.
Εκεί που δεν έχουμε την ελευθερία να κάνουμε χρήση του δικαιώματος ή να μην κάνουμε, είναι η εντολή' εντέλλομαι να κάνω αυτό, τελείωσε.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν εντολή να αγαπάνε τους πάντες, όχι όμως την αμαρτία!
Στις Δέκα Εντολές διαβάζουμε:
- ου φονεύσεις.
Τι αξία έχει νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τον φόνο της ψυχής μας (αμαρτία ίσον θάνατος); Μηδενική!
- ου μοιχεύσεις.
Τι αξία έχει νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την μοιχεία και τον σοδομισμό; Μηδενική!
Ο καθένας είναι ελέυθερος να πράξει όπως νομίζει.

Οι σύγχρονοι φαρισαίοι – ηθικιστές ή αμοραλιστές – τέρπονται με το να κατασκευάζουν γύρω μας ενόχους, νομίζοντας πως έτσι υπηρετούν την αλήθεια. Όντας υπερήφανοι και ένοχοι, δεν αποδέχονται την ενοχή τους, αλλά την αποθούν, προβάλλοντας την επιθετικά στους άλλους!

Ο «νέος και πραγματικά προοδευτικός», που απειλεί πως θα το καταργήσει στην πράξη (;) 

Ώς νέος άνθρωπος κ πραγματικά προοδευτικός δηλώνω την πλήρη αντίθεσή μου στο απαράδεκτο αυτό μόρφωμα που προσπαθεί να νομιμοποιήσει την ανωμαλία ως φυσιολογική.Ρωτήστε κ σοβαρά ομοφυλόφιλα άτομα κ θα δείτε ότι κ αυτοί παραδέχονται ότι ή σεξουαλική αυτή προτίμησή τους είναι ανωμαλία.Μισούμε την αμαρτία,όχι τον αμαρτωλό,τον οποίο αγαπούμε όπως όλους τους ανθρώπους, αλλά κ ταυτόχρονα κλαίμε κ συμπονουμε για την πτώση τους. Γι'αυτο κ είμαστε κάθετα αντίθετοι,γιατί αντιτίθεται στην ανθρώπινη φύση.Αν τυχόν ψηφιστεί, θα το καταργήσουμε στην πράξη!!
Δημήτριος Αναστασιάδης
Πτυχιούχος θεολογίας κ βυζαντινής μουσικής
Σκύδρα

Οι 16 χειρότερες παρεμβάσεις πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σύμφωνο Συμβίωσης // Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Αυτός που νοιάζεται για το καλό μας

Αν πραγματικά αγαπάμε τους ανθρώπους αυτούς και θέλουμε να τους βοηθήσουμε πρέπει να μην ψηφιστεί τέτοιο νομοσχέδιο.
Η αγάπη του Θεού και η δική μας θα τους βοηθήσει στον αγώνα τους.
Αντίθετα το νομοσχέδιο θα τους οδηγήσει στον κατήφορο και την αιώνια απώλεια παρασύροντας και άλλες ψυχές.

Αυτός που δεν δέχεται το Σύμφωνο ούτε καν για τους «άθρησκους»

Αυτά δε τα θέλει η θρησκεία μας, ο Χριστός μας και η Παναγία μας για αυτούς που πιστεύουν. Για αυτούς που δε πιστεύουν δε τα θέλει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και αυτό γιατί να νομιμοποιείται η ανθρώπινη ανωμαλία (ανωμαλία γιατί ο Θεός δε το έχει ορίσει έτσι ως δημιουργός)είναι αμαρτία. ΑΜΑΡΤΙΑ είναι κυβερνώντες και η αμαρτία φέρνει την ΟΡΓΗ του ΘΕΟΥ, που ήδη τη φέρνεται. Αμαρτία είναι να έρχεται σε ερωτική επαφή άνδρας με άνδρα και δε το θέλει ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και κάνετε την αμαρτία νόμο. Μετανοήστε πριν είναι αργά πριν έρθει η δίκαιη τιμωρία σας από το ΘΕΟ και όχι από ανθρώπινα χέρια.

Ο συνωμοσιολόγος!

Ξεχάσαν μου φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους στήνουν ολόκληρες επιχειρήσεις μέσα από κλίκες της σόου Μπιζ και της μόδας για να παίρνουν νέους με παραμυθία δήθεν δόξας και να τους βάζουν στο εμπόριο λευκής σαρκός , ξεχάσαν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν τεκνοποιούν φυσικά άλλα με τεχνικές που απαιτούν αρκετούς πόρους και μηχανήματα , η ότι υπάρχουν οικογένειες αποτελουμενες από άντρα και γυναικά με προβλήματα στην τεκνοποίηση με τον φυσικό τρόπο....

Παρόλα αυτά οι ομοφυλόφιλοι επιμένουν στον εγωισμό της σαρκικής τους απόλαυσης, οι έρευνές που έχουν γίνει σχετικά με τις διαφορές ομοφυλοφίλων και ετεροφυλόφιλων στον εγκέφαλο δείχνουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές εκτός από τις περιοχές που επιδράει η ντοπαμινη , οποιαδήποτε έρευνα προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο είναι ελλειπή η ακόμα και μαγειρεμένη.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν λέω ούτε για ιδρύματα είναι και είμαι κάθετος εναντίον του μπουλινγκ που γίνεται γιατί αυτό τους ωθεί στο να φτιάχνουν εξωκοινωνιακες ομάδες αναζητώντας ανθρώπους που τους δικαιώνουν , η κοροϊδία και η κοινωνική απόρριψη τους οδηγεί στο να κάνουν τα αίσχη της φωτογραφίας, ένα ελάχιστο ποσοστό που γεννιέται ερμαφρόδιτο αυτό έχει πραγματικό ορμονικό πρόβλημα, το ζήτημα είναι ότι η σημερινή υπερκαταναλωτικη κοινωνία δεν δημιουργεί συνείδηση αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται τιμωρία ούτε καταπίεση

χρειάζεται μόνο να καταλάβουν το σώμα τους και το ότι η σεξουαλική πράξη είναι ένα πολύ μικρο μέρος της ζωής και δεν θα πρέπει να αυτοπροσδιοριζονται με βάση αυτήν υπάρχουν άλλοι τρόποι να απολαύσεις την ζωή υπάρχει και η πνευματική απόλαυση και αλλα συναισθηματα, από το κρεβάτι μπορείς και να απέχεις άλλα είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι έχουν ομοφυλόφιλες διαθέσεις μπορούν να έχουν και εταιροφυλοφυλες αυτό που δεν τους αφήνει είναι οι γνωριμίες οι φίλιες και οι συνδέσεις που έχουν αποχτήσει με βάση τον αυτοπροσδιορισμο τους. Έχω ακούσει ιστορίες οπού ομοφυλόφιλοι έδειξαν ρατσισμό και φέρθηκαν σαν σε προδότη σε άνθρωπο που αποφάσισε να συνάψει ετεροφυλόφιλο δεσμό.......

Αυτός που επικαλείται τους Αρχαίους Έλληνες, για τους λάθος όμως λόγους (LOL)

Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι κάνουμε λά­θη. Ἄλλοι μικρά, ἄλλοι μεγάλα. Ἄλλοτε μεγαλύτερα, ἄλλοτε μικρότερα. Στὰ ἁρμόδια Δικαστήρια ἐκδικάζονται ὡς πταίσματα, πλημμελήματα ἢ κακουργήματα.
Εἶναι ὅμως ἕνα λάθος γιὰ τὸ ὁποῖο δὲν ὑπάρχει ἀντίστοιχο Δικαστήριο νὰ τὸ ἐκδικάσει. Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες τὸ ὀνόμαζαν «ὕβριν».
«Ὕβρις» εἶναι τὸ νὰ ξεπεράσει ὁ ἄν­θρωπος τὰ ὅριά του καὶ νὰ αὐθαδιάσει ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ. Νὰ ὑψώσει τὸ ἀνάστημά του καὶ νὰ παραβιάσει ὄχι ἀνθρώπινους νόμους ἀλλὰ τοὺς θεϊκοὺς νόμους. Τότε ἡ θεϊκὴ δικαιοσύνη τὸν παραδίδει στὴν «Ἄτην», τὴ ­θόλωση τοῦ νοῦ, τὴ σύγχυση τῆς ­σκέψεως, ὥσ­τε νὰ πράξει ἀκόμη χειρότερα καὶ ἔτσι νὰ ἐπισύρει εἰς βάρος του τὴν «Νέ­μεσιν», τὴ θεϊκὴ τιμωρία ποὺ θὰ ἐπιφέρει τελικὰ τὴν «Τίσιν», τὴν καταστροφή.
Αὐτὸ ἀποφάσισατε νὰ κάνετε ως παρούσα κυβέρνηση. Ἐπιλεξατε νὰ προσχωρήσετε στὸ χῶρο τῆς «ὕβρεως». Αὐτὸ ποὺ δὲν τόλμησαν ἢ δὲν πρόφθασαν οἱ προηγούμενες κυβερνήσεις, οἱ ὁ­­­ποῖ­ες κατερείπωσαν μὲ τοὺς νόμους τους τὸν ἱερὸ θεσμὸ τῆς οἰκογένειας, σπεύδετε τώρα εσείς νὰ τὸ νομοθετήσετε. Μην προβείτε στην τέλεση του κυοφορούμενου εγκλήματος.

O «δημοκρατικός» πολίτης με περίεργες απόψεις περί Δικαιοσύνης και Νόμων

Οι πολίτες ενός τόπου είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στους Νόμους του Κράτους και στους πολιτικούς ηγέτες που είναι νόμιμα εκλεγμένοι. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνει ΜΟΝΟ όμως όταν τα παραπάνω συμφωνούν και κάνουν πράξη τον αξεπέραστα ΣΟΦΟ και ΔΙΚΑΙΟ Νόμου του Θεού και του Ευαγγελίου Του. Κάθε άλλη περίπτωση εμπίπτει στις διατάξεις της παρακοής των Εντολών του Θεού με το γνωστό αποτέλεσμα της εκδίωξης του ανθρώπου από τον επίγειο, τότε, Παράδεισο, και από την επουράνιο, στα χρόνια της Καινής Διαθήκης, Βασιλεία του Θεού.
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!!!

 

Οι 16 χειρότερες παρεμβάσεις πολιτών στη Δημόσια Διαβούλευση για το Σύμφωνο Συμβίωσης // Facebook Twitter
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Αυτός που προφανώς δεν διάβασε την πρόσφατη είδηση "Έρευνα έδειξε ότι οι άθεοι είναι πιο αλτρουιστές από τους πιστούς"

Τελικά πόσο δίκιο είχε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι!!!
Είχε πει λοιπόν «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται»...
Άρα είστε δικαιολογημένοι, όλοι εσείς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που με την δική μας ψήφο είστε εκεί, όταν φέρνετε για ψηφοφορία τέτοια νομοσχέδια! Όταν δεν πιστεύετε και δεν έχετε φόβο Θεού μπορείτε να κάνετε νόμο τα ΠΑΝΤΑ... Μου κάνει εντύπωση το επιχείρημα μερικών, ότι δηλαδή και στην Ευρώπη αυτό το σύμφωνο ισχύει! Ε και ; Αν στη γειτονιά μου κάποια οικογένεια κάνει κάτι λάθος αυτό σημαίνει ότι νομιμοποιούμαι να κάνω κι εγώ το ίδιο, κι ας είναι λάθος;
Να θυμάστε όμως κάτι! Η υπομονή και η αγάπη του Θεού είναι ωκεανός...
η οργή του όμως είναι φωτιά και θειάφι!!!

Αυτή που προτιμά να είναι οπισθοδρομική - και επιμένει να είναι κι όλοι οι άλλοι έτσι, υποχρεωτικά

Είμαι Ελληνίδα . Γεννήθηκα έχοντας ήδη τρία ιδανικά , ΠΑΤΡΙΔΑ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . Δεν δέχομαι αλλαγή σε αυτά .Είμαστε πολιτισμένοι αλλά ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να μας χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικούς όταν δεν δεχόμαστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ξενόφερτα ήθη ; Προτιμώ να είμαι οπισθοδρομική . Μου λείπουν οι απλές γλυκές παλιές εποχές . Δεν δέχομαι οτιδήποτε επειδή απλώς είναι » πρόοδος » . Οτι θέλει ο καθένας μπορεί να το κάνει σπίτι του . Γιατί πρέπει να με υποβάλλει στο μαρτύριο να το ανέχομαι μπροστά στα μάτια μου ;
Μεγαλώνω παιδιά σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας μας . Δεν θέλω τα ήθη της νέας παγκόσμιας τάξης . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!

Αυτός που δεν ξέρει πως η ομοφυλοφιλία έχει νομιμοποιηθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες, και δεν περίμενε αυτό το νομοσχέδιο για να νομιμοποιηθεί:

Απαράδεκτο νομοσχέδιο ολως επιεικώς. Νομιμοποιεί το παρά φύσιν και προσπαθεί να διαλύσει και να εξευτελήσει στο όνομα μίας δήθεν προόδου και κάποιων δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο μια στο καρφί και μια στο πέταλο (που κατανοεί το αίτημα για πολιτικό γάμο, αλλά όχι για σύμφωνο) 

Δεν μ' ενδιαφέρει και δεν μου πέφτει λόγος για το τί κάνει ένα ζευγάρι (ομόφυλο ή ετερόφυλο) στην κρεβατοκάμαρά του. Όμως, το να παρουσιάζεται με την ιδιότητα τού... δικαιώματος μια παρα φύση κατάσταση τούτο υπερβαίνει τα όρια τού φυσιολογικού. Βέβαια, ο Μεσαίωνας έχει περάσει ανεπιστρεπτι, όμως οι παρελάσεις και μάλιστα εν αδαμιαία περιβολή σε τι αποβλέπουν; Το αίτημα για πολιτικό γάμο, ε...
κάπως τρώγεται, όμως αυτό τής υιοθεσίας είναι σκέτη παρανόηση. Δεν συμφωνώ με την κατοχύρωση τού συμφώνου συμβίωσης γιατί βρίσκεται πέρα από τα φυσιολογικά όρια και γιατί πολλές λεπτομέρειες είναι αδιευκρίνιστες. Προς το παρόν υπάρχουν πάρα πολλά άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας και δεν είναι σωστό να προστεθούν και άλλα.

Ο (μάλλον) φιλοχουντικός

Η Διαβούλευση είναι στάχτη στα μάτια: εκτελείτε εντολές αργού ή σύντομου θανάτου αυτής της χώρας... Έστω και αν διαφωνούμε εσείς θα το «περάσετε» αφού έχετε και την υποστήριξη των καναλιών που κάνουν το άσπρο – μαύρο... Από το 1974 ζούμε φασισμό χειρότερο του προηγούμενου σε όλους τους τομείς... Επομένως θα σεβαστείτε την άρνησή μας στην περαιτέρω κατηφόρα, αντί να στηρίζετε τον γάμο και την οικογένεια;; Χλωμό το βλέπω...

Η μεγαλόψυχη που κατανοεί τους γκέι

ΝΤΡΟΠΗ!!! Η νομιμοποίηση της διαστροφής! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αποδοχή της ανωμαλίας ως μίας άλλης επιλογής! Ναι, κατανοώ τους ομοφυλόφιλους... Είναι βαθύτατα ασθενείς κ χρήζουν θεραπείας... Κι ας μη θέλουν να το παραδεχθούν κι ας ισχυρίζονται ότι είναι υγιείς κι σπλώς επέλεξαν να είναι διαφορετικοί... Κι ας μη λένε ότι η φύση τους έφτιαξε έτσι... γιατί από ό,τι ξέρω ο κάθε άνθρωπος ή θα έχει χρωμοσώματα ΧΧ ή ΧΨ. Αμφί γονιδιακά δεν υπάρχει. Ντροπή!!!

Ο κανονικός άνθρωπος (!)

Δεν είναι δυνατόν να προσπαθείτε να εξομοιώνετε την ψυχοπαθητική και άκρως βδελυρή διατροφή των ανωμάλων, με την φυσιολογική ζωή των κανονικών ανθρώπων.
Δεν λαμβάνετε υπ' όψιν σας ούτε τα Ελληνο-Ορθόδοξα πιστεύω και ιδανικά της ευλογημένης από τον Τριαδικό Θεό χώρας μας, ούτε στέκεστε στο ύψος που απαιτεί η μακραίωνη και άκρως φιλάνθρωπη Ιστορία της.

[+]

Μια όαση λογικής μέσα στην παραδοξολογία

Γιατί τόση φασαρία για το αυτονόητο;

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρέπει να σεβόμαστε την προσωπική ζωή των άλλων ακόμα και αν διαφωνούμε εφόσον δεν βλάπτει τους υπολοίπους

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι η εκκλησία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να το στηρίξει εφόσον συμβολίζει την αγάπη και την δικαιοσύνη.

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να κάνει μια οικογένεια όπου θα μπορεί να δώσει τις σωστές αρχές στα παιδιά του.

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι είναι κάτι αξιοπρεπέστατο.

Πολλοί ενοχλούνται με το δικαίωμα του συμφώνου συμβίωσης ή της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς θεωρούν ότι δεν είναι ικανά να κάνουν οικογένεια
ΑΛΛΑ δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα οταν:

- ένα παιδί ζει στο δρόμο και καθαρίζει τζάμια στα φανάρια για να μπορέσει ζήσει
- ένα παιδί δέχεται βία από αλκοολικούς γονείς ή χρήστες ναρκωτικών ουσιών
- ενα παιδί εκδίδεται από τους ίδιους του, τους γονείς
- ένα παιδί βιάζεται από τους ίδιους του, τους γονείς
- ένα παιδί ζει σε ένα ορφανοτροφείο
- ενα παιδί ζει στο δρόμο
- ένα παιδί δέχεται βία
- και αλλά πολλά!

Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την LGBT κοινότητα και θα έπρεπε όλοι μας να τον στηρίξουμε, στηρίζοντας το, δεν στηρίζεις μόνο μια μειονότητα, στηρίζεις και την δημοκρατία!

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM