Αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι βουλευτές

Αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι βουλευτές Facebook Twitter
2

Αναδρομική αύξηση έως και 100 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση θα δοθεί σε συνταξιούχους βουλευτές με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο περιλαμβάνει διάταξη βάσει της οποίας  το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις  των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν το 2008 με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς.

Η απόφαση της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Η εφημερίδα επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η καταβολή των αναδρομικών αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM