Απειλεί να αναστείλει τις εργασίες η El Dorado Gold

Απειλεί να αναστείλει τις εργασίες η El Dorado Gold Facebook Twitter
4

Την αναστολή των εργασιών της στην Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Eldorado Gold λόγω των ανοιχτών ακόμα θεμάτων που συνδέονται με την αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εταιτία δέχεται πιέσεις από τους μετόχους όπως η BlackRock και για αυτό ο ο επικεφαλής της Πολ Ράιτ, αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Ράιτ θα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα ζητήματα μέχρι τον Μάρτιο τότε η εταιρεία θα «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Eldorado, δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία στις 2 Νοεμβρίου έκανε δεκτή την προσφυγή της αλλά και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και άλλων σωματείων κατά της απόφασης Σκουρλέτη για ανάκληση των τεχνικών μελετών του έργου στις Σκουρίες και τμήματος της Ολυμπιάδας.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της Eldorado στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ