Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων Facebook Twitter
1

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο εμπρησμός και οι επιθέσεις κατατάσσει το FBI την κακοποίηση των ζώων. Από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, στο εθνικό σύστημα αναφοράς δημιουργούνται τέσσερις  υποκατηγορίες σχετικά με την κακοποίηση,  η οποία κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία εγκλημάτων Α με την εξής υποκατηγοριοποίηση: ήπια/σοβαρή παραμέληση, εσκεμμένη κακοποίηση και βασανισμός, οργανωμένη κακοποίηση,- όπως οι κυνομαχίες- και σεξουαλική κακοποίηση ζώων.

"Είναι  πλάσματα που υποφέρουν και ξέρουμε την ικανότητά τους να υποφέρουν," δήλωσε η ψυχολόγος και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Mary Lou Randour στην Washington Post την περασμένη εβδομάδα. Η Radnour έπαιξε πολύ ενεργό ρόλο στο να πείσει το FBI  να αλλάξει τη στάση του στο θέμα της κακοποίησης.  "Στις περισσότερες κοινωνίες είναι αναγνωρισμένο ότι πρόκειται για πλάσματα που εξαρτώνται από τους άλλους, όπως ηλικιωμένοι ή τα παιδιά, πρέπει να προστατεύονται», είπε.

Η νέα πολιτική του FBI εκτιμάται ότι θα συμβάλει και στην προστασία των ανθρώπων, αφού είναι διαπιστωμένο πως όσοι κακοποιούν ζώα, κακοποιούν στη συνέχεια και ανθρώπους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ