Τσιρώνης: Η El Dorado φεύγει γιατί δεν έδωσε αυτά που όφειλε

Τσιρώνης: Η El Dorado φεύγει γιατί δεν έδωσε αυτά που όφειλε Facebook Twitter
SOOC
5

Αιχμηρή απάντηση στην απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στη Χαλκιδική έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης, ο οποίος μίλησε για το θέμα στη Βουλή.  

 «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέδειξε ότι κακώς η Eldorado Gold πήρε τον χώρο χωρίς να πληρώσει τα 14,5 εκατομμύρια, που όφειλε να δώσει», είπε ο αν. υπουργός που εκτίμησε ότι αυτή ήταν η βασική αιτία που «η εταιρεία αυτή τη στιγμή φεύγει και η μετοχή της κατέρρευσε».

Χαρακτήρισε δε τις αιτιάσεις της εταιρείας για καθυστερήσεις από την πλευρά υπηρεσιών και υπουργείου «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφού θεωρεί ότι αδικήθηκε. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση ήταν ανθεκτική καθώς η εταιρεία δεν εφάρμοσε όπως όφειλε, τη συμβατική υποχρέωση της για τη μέθοδο ακαριαίας τήξης.

Ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε μάλιστα ότι η Eldorado Gold δεν πρόκειται να εφαρμόσει ποτέ αυτή τη μέθοδο για το κυάνιο που «είναι απαγορευμένο σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Κατηγόρησε επίσης την εταιρεία ότι κρατά ομήρους τους εργαζομένους.

Τέλος, ο κ.Τσιρώνης σημείωσε ότι «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρεία η οποία σέβεται το νόμο, τους περιβαλλοντικούς όρους και το δημόσιο συμφέρον».

Ο διευθυντής της εταιρείας Πολ Ράιτ σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η επένδυση της ElDorado πολιτικοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως «αρρωστημένο πολιτικό παιχνίδι».

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε κάποιον που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, ο κ. Ράιτ χαμογέλασε με νόημα και είπε θα προσπαθήσει να αποφύγει την ερώτηση, σημειώνοντας ότι, χωρίς να φταίει ο ελληνικός λαός,  δεν είναι μέρος για να ρισκάρει κάποιος εκατομμύρια δολάρια. 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM